Har du nogensinde smagt en makron?

Nej?

Det har jeg heller ikke. I hvert fald ikke indtil fornyligt, hvor jeg havde taget fruen under armen for at bage nogle lækre makroner. Om ikke andet så i hvert fald give det et forsøg.

Arrangementet er stablet på benene af makronmester, Frédéric Terrible, som har et efternavn, der står i diametral modsætning til kvaliteten af de makroner, han underviste os i at bage.

For det at bage en håndfuld makroner er ikke noget, man bare lige gør. Det er ikke en af de der 1-2-3 buzzfeed madvideoer, hvor det hele er lækkert at se på og nemt at lave.

Jovist, er makroner lækre at se på, men de er bestemt ikke nemme at lave. Det måtte selv min madbloggerkæreste, Amalie, erkende efter kurset på de tre timer, var overstået.

Et charmerende kursus med en charmerende mand

Jeg må erkende, at jeg aldrig har været den store tilhænger af kurser. Jeg har altid opfattet kurser, som værende undervisning for tungnemme, der ikke kan læse en bog eller se et par YouTube videoer.

I dette tilfælde er der dog ingen af disse ting, der gør sig gældende.

Macaron kurset er nemlig ikke noget, du melder dig til, fordi du har en brændende lyst til at lære, hvordan man bager makroner.

Næh, du gør det, fordi du har lyst til at forkæle kæresten med en hyggelig eftermiddag i hyggelige omgivelser med en hyggelig mand.

Det er nemlig denne hyggetrio, der gør sig gældende i Frédéric’s lokaler på Frederiksberg.

På afslappende manerer giver Frédéric omhyggelige instrukser til, hvordan man kokkerer den perfekte makron. Godt nok, er det nemmere sagt end gjort og særligt for undertegnende, hvis arme og hænder bliver til hjælpeløse grøntsager, så snart de befinder sig i et køkken.

Det var heller ingen undtagelse i dagens anledning. Dog lykkedes det at komme i mål, hvor resultatet, godt hjulpet på vej af Amalie, var fine makroner, der hverken var deforme eller krakeleret. Og dét er en bedrift, der vil noget (for os).

Men hvem er ham Frédéric Terrible?

Frédéric er ikke en hr. hvemsomhelst.

I mere end 20 år har han figureret som dessertkok på velrenommerede restauranter som Saison, Falsled Kro, Nimb og Jan Hurtigkarl & Co.

Frédéric slog mig som en enormt hyggelig herre, der både elsker og kan sit håndværk. Og netop denne kombination er med til at gøre macaron kurset til en oplevelse, hvor man ikke kun lærer, men også har det sjovt.

Eftersom jeg havde fruen med, kan jeg i særdeleshed anbefale kurset til kærestepar, der gerne vil prøve noget andet end de sædvanlige biografture og restaurantbesøg. Egentligt kunne jeg godt forestille mig, at det er et godt sted at holde første date med den seriøse tinder flirt.

Har du hverken kæreste eller tinder dates, kan du selvfølgelig også bare nøjes med at tage din mor med.

Jeg har vlogget hele oplevelsen, som du naturligvis ikke skal snydes for.

Kurset varer knap 3 timer og koster 449 kroner hos DuGlemmerDetAldrig.