Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er stor fan af at hænge ud i naturen. Man kan jo passende spørge, hvem er ikke fan af naturen?

Sandheden er dog den, at nogen sætter mere pris på at opholde sig i det fri, end andre.

Denne artikel er for naturelskere med ekstra tilbøjelighed til at udforske det bjergrige landskab rundt omkring i verden. Endnu mere vigtigt er, at det er for naturelskere, der gerne vil konkurrere med naturen ift. at se godt ud.

Praktisk tøj til hiking er sjældent nogen skønhed. Hvorfor det forholder sig sådan, tør jeg ikke svare på, men det må have noget at gøre med funktion trumfer design. Det kan bare ikke passe, at man skal ligne en tysk turist, bare fordi man vil bestige et bjerg, vel?

Jeg har fundet et outfit til mænd, som gerne vil se godt ud i naturen. Der burde jo næsten være dresscode i naturen, når man tænker på, hvor smukt der er.

Outfittet er designet til lave temperaturer, hvor du er godt oppe i højden, men det ikke er et outfit dedikeret til udfordrende hikes i snebeklædte omgivelser. Det er skabt til hikes, hvor det handler om komfort, og hvor det selvfølgelig er i stand til at takle et løst underlag.

Stilede hiking støvler

Engelbert strauss specialiserer sig primært i arbejdstøj, men de har også et tiltalende udvalg af fodtøj til de lange hikes i natursmukke omgivelser. Her er et eksempel, som jeg personligt er dybt forelsket i.

Her har vi nemlig et par hiking støvler med et lækkert og stilrent design. Jeg er særligt tosset med de lyse grå toner, der giver et futuristisk udtryk. Støvlerne er både vind- og vandtætte samtidig med at de er åndbare. Med andre ord får du både i pose og sæk.

Prismæssigt befinder vi os lige under en tusse, hvilket er helt normalt for hiking støvler af denne kvalitet. Støvlerne finder du her.

Hvide bukser til hiking

I forlængelse af Engelbert Strauss støvlerne findes der muligvis ikke nogen bedre kompagnon end dette par hvide bukser fra Sail Racing. Godt nok er Sail Racing specialiseret i at lave tøj til sejlads, men egenskaberne er faktisk tæt ved identisk, hvorfor de også fungerer glimrende til hiking.

Bukserne er af fænomenal kvalitet med sit kanalquiltede termo design, der sikrer en behagelig indvendig temperatur uanset det eksterne klima.

Varm gul jakke til hiking i bjerge

Når det kommer til hiking er der selvfølgelig altid en udfordring, når det kommer til at tilpasse sit gear, således det passer perfekt med den hiking tur, du skal ud på. I nogen situationer vil denne i øvrigt hamrende lækre Simon Bogner jakke være i overkanten rent temperaturmæssigt.

Derfor er det vigtigt at have en klar idé om, hvordan temperaturerne ser ud inden afgang, men det giver jo sig selv. Jeg har selv hiking jakker, som hver især passer til det klima, der skal hikes i. I nogle tilfælde er denne jakke altså for varm, men når jeg går rundt i to kilometers højde i Schweiz, er den perfekt.

Simon Bogner er i øvrigt det ypperste inden for praktisk vintertøj, hvor designeren bag har stort fokus på at gøre det sportsbetonet og innovativt. Du kan finde jakken her, men husk pengepungen. Det er nemlig ikke billigt!

Tilbehør til hiking

Som du kan se, kan et eksklusivt og designerrigtigt hiking outfit gøres så simpelt. En stærk gul kontrast til en hvid underdel og du er kørende. Egentligt skal der ikke mere til, og hvis man følger denne opskrift, kræver det ikke engang den store næse for mode og design.

Men hvad med tilbehør til hiking? Outfittet er jo ikke komplet endnu?

Well, der har du lidt mere frie tøjler. Og når det drejer sig om undertøj til hiking, er det bedre, at man selv finder dét, der passer bedst.

Jeg køber det meste af mit hiking tilbehør på Friluft, men jeg lader mig også gerne inspirere af diverse YouTubere, som laver hiking videoer. Blandt andet Kraig Adams, som er en hiking minimalist, der sætter en dyd i at have så lille en oppakning som mulig. Udover at lave enormt flotte videoer, taler han også meget om det udstyr, han har, og det er ganske god inspiration for enhver hiking entusiast!

Min kæreste og jeg laver selv YouTube videoer, hvor vi af og til er ude og hike i smukke omgivelser. To videoer vi er særligt stolte af, kan du se lige her: