Specielt os københavnere tror, at vi ved alt, hvad der er vigtigt at vide om hovedstaden. Men er det nu også sådan?

Uanset hvor i landet du kommer fra så test dig selv og se hvor godt du kender den gamle købstad.

Her er en liste med 9 fun facts om København.

1. København er en af de 10 sikreste storbyer i verden

københavn

Hvis du er en af dem, der følger med på nyhedskanalerne, kommer det nok ikke som en overraskelse, at København er en af verdens sikreste storbyer.

For tv-avisen er sjældent dramatisk, når det handler om Danmark’s hovedstad. Faktisk er den første af de 9 fun facts om København ikke specielt “fun”, men det er da dejligt at vide at Danmarks hovedstad, har fået tildelt en flot 9. plads, og dermed både ligger over Stockholm og Oslo. Listen udformes bl.a. på baggrund af gadekriminalitet, ulykker i trafikken og folkets opfattelse af deres tryghed i byen.

I toppen af listen ligger Wien, Zürich og den New Zealandske hovedstad, Auckland.

Listen kan du finde her.

2. For 150 år siden kunne du se offentlig halshugning på Gammeltorv

Andet punkt på listen over 9 fun facts om København er ret drabelig. Men selvom det både lyder vildt og makabert, er det nu engang sandt, at man tilbage i slutningen af 1800 tallet både brændte og halshuggede forbrydere, hekse og endda horeunger til skue for offentligheden.

Dengang blev drabene betragtet med glæde og københavnerne flokkedes til hver gang en forbryder skulle straffes på Gammeltorv. 

3. Danmarks dyreste lejlighed ligger i København og koster 32.000.000 kr

Selvom lejligheden i Nordhavn endnu ikke står færdig, er prisen sat til 31.995.000 kroner. Lejligheden på Fortkaj er ganske vist også utroligt unik med sin fantastiske moderne arkitektur, fem meter til loftet og en placering på 13. etage. der gør udsigten ganske ugeneret.

For de 32.000.000 danske kroner kan du forvente at få en 8-værelses lejlighed fordelt i beton på knap 400 kvm, hvilket giver en solid kvadratmeterpris på knap 80.000.

4. Der overnatter 10 mio. turister i København om året

viden om københavn

Ahh okay, ikke helt, men i 2016 blev der registreret over 10 millioner turistovernatninger både på Københavnske hoteller og airbnbs. Faktisk har hotellerne næsten lidt overlast, da mange hoteller har været fuldt booket, selv uden for højsæsonen.

Her kan vi jo glæde os over, at visse politikkere endnu ikke er lykkedes med at fratage os muligheden for at leje ud via airbnb, og at det skønne udlejningskoncept stadig blomstrer i både København og øvrige danske “storbyer”.

Hvis du også er vild med airbnb, er du garanteret interesseret følgende 10 sindssyge boliger du kan leje på airbnb.

5. Disneyland er bygget op omkring stemningen i Tivoli i København

underlig viden københavn

Selvom det virker helt vildt, at selve Walt Disney skulle have kopieret idéer fra Københavnske Tivoli, er det faktisk sandt, at Walt, i forbindelse med sit besøg i Danmark, betragtede Tivoli og besluttede sig for, at hans forlystelsespark i Paris skulle rumme den samme eventyrlige og sjove atmosfære som Tivoli.

Faktisk opstod idéen bag Disney slottet, da Walt så Tivoli’s facade og siden da, er slottet blevet ikonet på Disney.

6. Strøget er Europa’s længste bilfrie shoppinggade

Det sjette punkt på listen over fun facts om København handler om Strøget.

Alle kender Strøget og de mange butikker og spisesteder, men vidste du godt, at dengang Strøget åbnede i 60’erne var det den længste shoppinggade i verdenen?

I dag kan København ikke længere bryste sig af den titel, men Strøget er til gengæld stadig den længste bilfrie shoppinggade her i Europa.

7. I København er der 15 michelinrestauranter

viden om københavn

København er nordens gastronomiske hovedstad og det er primært de mange michelinrestauranters skyld.

Danmark fik nemlig tildelt 18 Michelin-stjerner i år, hvoraf tre af stjernerne gik til Restaurant Geranium og de sidste femten Michelin-stjerner til 15 andre heriblandt, Kong Hans kælder, som også er danmarks ældste Michelinrestaurant, og til restauranter som Kokkeriet, Formel B, Kiin Kiin og 108.

Se listen over danske Michelinrestauranter her

 

8. Københavns havn har den reneste storbyhavn i Europa

underlig viden københavn

Alle der har har besøgt Bryggen, Ofelia plads og Halvandet ved, at man snildt kan hoppe i havnen, når vi er så heldige at have en rigtig sommerdag. Det skyldes naturligvis, at havnevandet er skønt og rent. Vidste du, at Københavns havn er kåret til Europas reneste storbyshavn i 2015?

9. Mange af trafikpropperne skyldes turistbusser fra krydstogtskibene

9 fun facs

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg selv bor i et af de mest befærdede kvarterer i København (Nyhavn). Derfor er det heller ikke underligt, at jeg har bidt mærke i de enorme turistbusser, der dagligt holder til ved Kongens Nytorv, Sankt Annæ plads og Ofelia Strand.

Det er en ny virkelighed, som vi der bor i København nok må vænne os til, da turismen ser ud til fortsat at stige markant.

Men selvom Wonderful Copenhagen og Visit Denmark luner sig på den hastigt stigende turisme, er det ikke helt uden problemer.

Det skyldes, at mange af turisterne sætter sig ind i store turistbusser, som alle forlader hotellerne og krydstogtskibene samtidig, hvilket skaber både køer og som regel store trafikpropper ude ved bl.a Den Lille Havfrue og i nærheden Nyhavn.

LÆS NU:

Vend toiletrullen rigtigt!

FØLGER DU STAY CLASSY VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden, hvor vi filmer alle vores oplevelser, som kan være alt fra fænomenale Airbnb’s vi bor i, uendeligt smuk natur, fornemme restaurantbesøg til eksotiske strande og i det hele taget alt dét, der har med det gode liv at gøre.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube.