Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle af det helt store billedkunstnere blev betragtet som alkoholikere?

Ifølge den søde kunstner og underviser hos Paint n’ Wine er det ganske enkelt, fordi der ikke findes noget, der kan måle sig med vin. I hvert fald ikke når det kommer til kreativ udfoldelse.

Det er den primære ideologi, som ligger til grunde for arrangementet Paint n’ Wine, der, som navnet så fint indikerer, handler om at male og drikke vin.

Det fremmer måske mine muligheder for at blive en dygtig billedkunstner, da jeg (som venner og bekendte måske ved) har en stor kærlighed til vin, men også kunst i alle udfoldelser.

En kreativ og afslappende oplevelse

Af ovenstående grund tog jeg for nyligt min bedre halvdel, Amalie, med på denne alternativ søndagsdate, hvor vi både blev undervist i grundlæggende billedkunstneriske principper og fik serveret formidable vin. Fem lækre glas hver for at være helt præcis.

Arrangementet afholdes i den charmerende vin- og spiritushandel, Smag Først, på Nørre Farimagsgade. Og her har de, ikke overraskende, styr på vin de alkoholiske dråber.

Vi blev modtaget med et smil og placeret ved et langbord i midten af lokalet, hvor der fint var linet op til kreativ udfoldelse med lærreder, maling, pensler og så fremdeles.

Vores underviser udviste stor passion og engagement hele vejen igennem, hvor hun både guidede os og kommenterede individuelt på vores billeder.

Den samme passion gjorde sig gældende for den såkaldte refiller aka vinekspert, som på charmerende vis kunne fortælle mange gode historier om vin og vinproduktion. Han præsenterede sågar en lidt usædvanlig vin for os, nemlig blue wine, som er lavet på Chardonnay.

anderledes date

Både Amalie og jeg var begejstret for arrangementet, og selvom vinen kvalificerede sig til det, var det ikke vinen, der denne gang var årsagen for til begejstringen. Næh, den primære årsag var, at det ganske enkelt var hyggelig, underholdende og afslappende. Præcis som vi foretrækker det.

Der er nemlig ingen regler hos Paint n’ Wine. For selvom der bliver undervist i at male et (i øvrigt utrolig kønt) billede, har du rig mulighed for at kreere dit eget mesterværk.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at jeg gik efter det sidstnævnte eksempel, da jeg jo aldrig har været god til at følge mængden.

Den afslappede tilgang til arrangementet kom til udtryk i mange afskygninger. Der blev holdt pauser, hvor vi kunne mingle med de andre deltagere og der blev flere gange skålet på tværs af lokalet.

De tre timer vi benyttede i den skønne vinhandel fløj afsted og det var med stolthed, at vi afslutningsvis kunne sætte vores signatur på vores to mesterværker.

gave ideer

Hvad fik vi ud af arrangementet?

Vi gik derfra i en dejlig beruset tilstand med to gode og personlige gaver, som vores mødre er meget glade for. Det er i øvrigt aldrig dårligt at overraske ens mor med en god gave.

Jeg er i øvrigt ret stolt over mit mesterværk. Hvis du er interesseret, er du velkommen til at byde på det. Hammerslagsprisen er 150.000 kroner, men rygtet siger, at prisen kun vil stige yderligere.

For mit vedkommende handlede Paint n’ Wine udelukkende om at hygge sig, og jeg kan klart anbefale arrangementet for den kreative og eksistentielle type.

Du kan købe dine billetter hos DuGlemmerDetAldrig. Oplevelsen koster 399 danske kroner.