Mode & Stil

Klassisk og elegant er kedeligt og forudsigeligt

“Det er klassisk og elegant”

Har du også hørt de to ord i samme frase et par hundrede gange? Det har jeg.

Ja, jeg har sågar skrevet dem og formentligt usundt meget her på siden. Heldigvis er der ikke noget galt med det.

Jeg kom bare lige til at tænke på noget. Skulle vi ikke prøve noget nyt?

Noget som ikke er klassisk og elegant, men i stedet elegant og anderledes, men samtidig klassisk på den klassiske måde uden at være klassisk?

Er du mæ’?

Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken på ny, men vi er lidt derhenne ad. Egentligt handler det om at spekulere i farvekombinationer og miksematche, hvor tøjdelen ikke er alt for funky.

Ja, sikken kreativitet, ham modebloggeren, Joen, langer over disken, men hvis vi skal være helt ærlige, er der god evidens for, at denne idé ikke er så brugt alligevel.

For kigger vi på mændene i gadebilledet i dag, er det langt hen ad vejen en spøjs blanding af forudsigelige herrer med klassiske bomuldsfrakker og endnu mere forudsigelige mænd fra Vester- og Nørrebro-segmentet, der sætter en dyd i at klæde sig som globetrottere fra halvfjerdserne med tophue og karamelfarvede briller uden styrke.

Drop forudsigelighederne og iklæd dig i stedet dét, jeg kalder selvstændighed. Men det kræver, at du kan tænke selvstændigt.

Lad mig give et eksempel. Her er første outfit, der garanteret er lige noget for dig.

tidløse outfits til mænd

Polo fra Lindbergh til 269,-

tidløse outfits til mænd

Bukser fra Lindbergh til 499,-tidløse outfits til mænd

Sneakers fra Valentino til 4800,-

Det er simpelt. Det er elegant. Det er lækkert. Og endnu bedre, så er det ikke forudsigeligt og kedeligt.

Det er et outfit, hvor du kan regne med beundrende blikke fra andre mænd, der stille i sig selv tænker “hold fast for en brumbas'”.

Jeg er ret tiltalt af idéen om at tage en farve med karisma og basere munderingen på den.

Her er det den grønne i to forskellige nuancer, der danner grundlag for et outfit, du kan have på alle årets dage, hvad end vi befinder os i 60erne eller 2020erne.

Som du kan se på prisskiltet, er der lidt diversitet at finde.

En polo til en kvarttusse og et par tennissko til knap fem af de lange? Hvad er meningen?

Her vil jeg igen tillade mig at berige dig med et stykke Stay Classy insiderteori.

Det handler nemlig om at ‘vælge dem’ med omhu. Hva’ba?!?

Ja, med det mener jeg, at du som herre i en moderne verden i et moderne land som Danmark (sådan relativt i hvert fald), bør anerkende førsteklasseskvalitet som en vigtig del af garderoben.

Det handler om at investere i enkelte tøjdele, der skiller sig ud på den måde, at du kan føle kvaliteten med både øjne og hænder. Bevares, det kan du da også med tøj, der ikke koster en kvart månedsløn, men du ved, hvad jeg snakker om.

Det er de sidste 5%. Det er prikken over i’et. Det er infinity poolen, hvor poolvandet har samme farve som havet.

Det er den slags, en mand i dag skal stræbe efter. Det handler ikke om kvantitet. Det har det aldrig gjort. Det handler om kvalitet. Embrace it!

Men vent. Der er mere!

Som om det ikke var nok med ovenstående guldkorn, tillader jeg at underbygge min personlige modetrendsteori med endnu en mundering præget af kreativitet og selvstændighed.

tidløse outfits til mænd

tidløse outfits til mændtidløse outfits til mænd

Hva’ siger du så?

Pretty f’cking dope, ikke? Dette Gucci outfit til den nette sum af godt 20.000 kroner, er hovedargumentet i denne perle af et modebloggerindlæg.

Her har du opskriften på selvstændighed og kreativitet. Du er nemlig nødt til at være selvstændig erhvervsdrivende, hvis du skal have råd til det. Og så kræver det også en kreativitet, de færreste har lyst til at prale med.

For det er selvfølgelig alt for nemt at gå den vej. Det er den lette vej. Det er den befærdede vej. Det er forlystelsen i det kinesiske Tivoli, hvor alle har købt VIP-armbånd med det resultat, at der ikke står nogen i den ellers tiltænkte lange pøbelkø.

Kan du se, hvor jeg vil hen?

Mode, i dag, er en delikat størrelse, hvor det kan være svært at finde vej ud af den uendelige labyrint. Min overbevisning er, at den rigtige mode er et spørgsmål om at hvile i sig selv.

Hvad vil du selv have på, hvis du virkeligt selv skulle bestemme? Hvis du virkeligt skulle være ligeglad med forventninger, trends og forudsigeligheder?

Okay, nu bliver det abstrakt, men jeg er overbevist om, at du kan tyde motivet, jeg har malet.

Men helt kort handler mode om at iklæde sig mod.

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response