Er en Mazda street nok til verdens bedste skatere?

Annonce

Ja, i hvert fald hvis det er modellen fra ovenstående billede, som går under navnet CX-3.

Netop Mazda CX-3 er nemlig transportmidlet, der fragter den verdenskendte, Rune Glifberg, rundt på et europæisk eventyrsroadtrip.

Helt alene er han dog ikke. Med sig har Rune nemlig tre af sine nære venner, som alle deler passionen for livet som skater.

Vil du have en forsmag på de fire gutters skatereventyr?

Hele idéen med Rune Glifberg-eventyret er selvfølgelig at sætte den nye Mazda CX-3 ind i en kontekst, hvor den kommer til sin ret. Det er sgu efterhånden ved at være så dødsygt at se på de sædvanlige bilreklamer.

Derfor er det en befrielse med et nyt format, hvor det hele forekommer naturligt. Bilen bliver rent faktisk brugt til noget, men det er ikke CX-3’eren, det handler om. Og det burde det heller ikke være.

Som udgangspunkt tjener en bil et praktisk formål, nemlig at transportere fra A til B. I dette tilfælde er A, Danmark, og B, destination unknown, så længe det er smukt.

Og det er det. Du kan allerede nu se de fulde afsnit. Afsnit 1 starter her.

Fire voksne i en Mazda. But how?

Mazda CX-3 er en såkaldt CUV også kendt som Crossover. Det er nemlig en hybrid af en SUV og en hatchback, hvor man har taget det bedste fra begge klasser.

Væsentligst fra SUV’eren er naturligvis pladsen. Og det har Mazda’s designere haft held med. Der er nemlig rigeligt med plads på bagsædet til, at to voksne mænd, i dette tilfælde skatere, kan holde ud at køre de længere ture.

mazda cx 3 biltest

Jeg synes faktisk, at CX-3’eren har et ret pænt design.

Hva så med pladsen i bagagerummet?

Det er klart, at du ikke kan have fire kufferter med i en Crossover.

Så skal du op i en de der minibusstørrelser, som den danske kernefamilie elsker at køre i, da ting som minikøleskab, ekstra barnevogn, ekstra legetøj og ekstra alt, er afgørende for at kunne rejse med ro i sindet.

Næh, du.

Der er rigeligt med plads i en CX-3’er, hvis blot du praktiserer det dér less is more. Og det gør skatere. De skal nemlig bare have deres skateboard med.

Men er der plads nok til dig, Joen?

Som udgangspunkt, ja. Det er først, hvis der kommer en mini-Joen til verdenen, at det bliver et problem. Jeg er nemlig selv blevet lidt af en skater. Det er dog lidt af en anden slags skater.

Elektrisk skater, må være vist den rette beskrivelse.

Og sådan et elektrisk skateboard fylder altså lidt mere end et almindeligt. Derfor ville bagsædet i min teoretiske CX-3 være parkeringsplads for hhv. mit og min kærestes elektriske skateboards.

Men det er sådan set fint nok, for der er ikke nogen mini-Joen’er på menuen lige foreløbigt, kan jeg hilse at sige.

NEXT UP: