Jeg vil næsten vove at påstå, at de fleste opskrifter man finder på en nem tomatsuppe, er opskrifter, hvor dåsetomater er hovedingrediensen.

Det er der som sådan ikke noget i vejen med. Alligevel synes jeg, at det er smadder ærgerligt at vælge dem frem for de friske tomater.

Det skyldes, at du ganske enkelt går på kompromis med smagen og den generelle kvalitet af suppen, når du vælger at springe over, hvor gærdet er lavest.

Uanset hvad er det vigtigt at sørge for, at råvaren er i fokus. Af den grund vil jeg altid fravælge dåsetomaterne.

Selvom denne suppe som udgangspunkt har en tilberedningstid på 70 minutter, kræver den ikke mere end 10-15 minutters opmærksomhed, da den resten af tiden passer sig selv.

Så hvis du er tidligt hjemme fra arbejde, men helst ikke vil røre en finger… Ja, så er det den oplagte aftensmad.

Tomatsuppen kræver nemlig ikke det store hurlumhej i køkkenet, fordi den netop er bagt.

Når du bager tomaterne bliver skrællen dejlig mør og lækker, hvilket betyder, at du ikke behøver at frasortere skrællen, som man ellers normalt gør med tomater til tomatsupper.

Jeg har lavet den som forret til middagsgæster, hvilken den også er oplagt til, da man har overskud til at varetage andre opgaver imens.

Faktisk er det nok den bedste tomatsuppe, jeg nogensinde har smagt. Den er rig i smagen og lækker cremet.

Du kan sagtens lade tomaterne bage længere tid i ovnen for at få en endnu rigere og kraftigere smag. Men husk, at jo længere tid du lader dem bage, desto lavere skal temperaturen være.

Du kan se, hvornår tomaterne er færdige ved at kigge på den del, der vender opad i badet. Hvis den ser karamelliseret ud, og kanterne synes sprøde, er dine tomater møre.

Jeg bruger cocktailtomater, men du kan vælge lige præcis den type tomat, du bedst kan lide.

For lige at pynte suppen af kan du servere den med en lækker rød pesto, rørt op med ristede pinjekerner eller lidt ristet bacon og et stykke lunt brød.

nem tomatsuppe

Personer: 2
Tilberedningstid: 70 minutter

INGREDIENSER:

  • 500 g. tomater
  • 1 hvidløg
  • ½ dl olie
  • 1 l. hønsefond
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk timian
  • Salt
  • Peber

FREMGANGSMÅDE:

  1. Skyl og halver tomaterne.
  2. Placér dem med kødet opad i et ildfast fad. Det er vigtigt, at de ikke lægger oven på hinanden.
  3. Halver hvidløget på tværs og placér det i fadet.
  4. Læg stilkene fra tomaterne over tomaterne og krydder med salt, peber og timian.
  5. Hæld æblecidereddike og olivenolie over og stil fadet i ovnen.
  6. Bag tomaterne i 20 minutter på 180 grader varmluft.
  7. Når tomaterne tages ud af ovnen, frasorteres tomatstilkene og hvidløgskrællen ved, at hvidløgsfeddene presses ud af skrællen.
  8. Det hele hældes over i en stor gryde og hønsefonden tilsættes.
  9. Lad det simre ind til det halve i ca. 20 minutter ved højt blus.
  10. Bland så suppen til en cremet masse og rør langsomt fløden i.
  11. Pynt eventuelt af med lidt rød pesto inden servering.

nem tomatsuppe