Lir

7 luksus-gadgets jeg drømmer om at eje

sponsoreret

Vi skal til det igen.

Gadgets og højteknologisk lir

Et emne der aldrig bør kunne kede en sund og rask herre. Jeg kunne sågar lave det til et dagligt indslag uden at skulle høre brok, for der er så evigt meget lir, der altid står på ønskesedlen.

Helt øverst på min personlige ønskeseddel er følgende syv lækkerier.

Når jeg befinder mig i DK, er Coolshop i øvrigt min go-to-ressource, når det kommer til gadgets og lir i det hele taget. Det skyldes primært kombinationen af EU-prisgaranti og diverse medlemsfordele, du kan læse mere om her.

Platinum-udgaven af Mavic Pro

DJI / 13.840 / Gå til Coolshop

I know, I know. Mavic Pro var også på must-have listen i sidste artikel. Så hvorfor igen?

Fordi det ikke blot er en Mavic Pro, men en Mavic Pro Platinum. Forskellen er ikke enorm, men alligevel væsentlig.

Jeg ejer allerede en Mavic Pro og har haft den i godt et år. Og uden sammenligning er denne drone det mest ufattelige redskab, jeg nogensinde har ejet.

Hver gang jeg har haft robotfuglen oppe at flyve, forbløffes jeg over, hvordan det kan lade sig gøre at fange denne slags footage, når det for blot få år siden krævede en rigtig helikopter og professionelt film-crew.

Så hvorfor opgradere?

Fordi Mavic Pro Platinum larmer 60% mindre. Batterilevetiden er ligeledes et par minutter bedre, men det er navnligt den reducerede støj, der tiltaler mig.

Det forholder sig nemlig sådan, at når man render rundt i den store verden og vlogger, støder man tit på steder, hvor droner ikke er specielt velkomne. Og her insisterer jeg som regel på at trodse eventuelle forbud, da footage is king.

Jeg har ikke prøvet Platinum, men jeg forestiller mig, at det er nemmere at sende dronen afsted uden at tiltrække alt for meget opmærksomhed, hvor Mavic Pro larmer som et mindre passagerfly.

Her er i øvrigt et eksempel på, hvor genial en Mavic Pro er. Platinum eller ej.

GoPro Hero 6

GoPro / 3.732 / Gå til Coolshop

Som YouTube-videomager står kameraudstyr altid højest på ønskesedlen. Der er altid et eller andet, der kan opgraderes.

Og i dette tilfælde er det mit GoPro Hero 5, jeg gerne vil have skiftet ud med Hero 6.

Hvorfor?

Fordi det er langt bedre.

Image-stabilizeren er væsentligt forbedret. Du kan skyde 4K i 60 frames, men endnu vigtigere, kan du fyre den af med 1080p240 psyko-slow-mo.

What’s not to love?

PlayStation 4 Gran Turismo Edition

Sony / 3.729 / Gå til Coolshop

Jeg skal indrømme, at jeg aldrig har været den største konsolnørd i verden, men jeg har nu alligevel ejet de fleste spillekonsoller gennem tiderne. Dog har voksenlivet de seneste fem år fået mig til at stå helt af konsolvognen, da der ganske enkelt ikke har været tid til det.

Nu sidder jeg så her i 2018 med et par uger til min 30-års-fødselsdag og en ubændig lyst til at flygte ind i det nostalgiske Gran Turismo-univers og bare koble af.

At koble af er en ting, jeg har tilsidesat i en del år om end min livsstil udadtil, formentligt ikke bærer præg heraf, men det er nu engang sådan landet ligger.

All I wanna do is drive fast. On the TV. Alone.

Zhiyun Cran 2 stabilisator til DSLR kameraer

Zhiyun / 5.995 / Gå til Coolshop

Hvis du ikke har det store at gøre med kameraer og lir i samme kategori, er min ønskeseddel givetvis ikke særlig spændende. Ikke desto mindre, må et redskab som denne Zhiyun Crane 2 i det mindste give anledning til en eller anden form for fascination.

For hvad stiller man op med sådan en robotpind?

Det kedelige svar er, at du slipper af med rystelser i dit billede.

Det spændende svar er, at du kan gøre dit footage langt mere professionelt med en masse kreative teknikker. Der er ikke noget værre end shaky footage, og der er ikke noget sværere end lange smooth kamerabevægelser uden sådan et redskab.

Man kan undre sig over, at jeg ikke bare køber en, men det er altså fordi, de er en pest at rejse med.

En ægte jukebox

PlayBoy / 149.000 / Gå til Coolshop

Indrømmet er det fuldstændig vanvittigt at bruge 149.000 kroner på en jukebox, men derfor kan man alligevel godt ønske sig en.

På mange måder er det super prol at have en jukebox i sin bolig, medmindre man gør det rigtigt.

Hvis jeg fik en jukebox, skulle det nemlig være en del af min man cave, hvor jeg kan indrette mig nøjagtigt, som jeg har lyst uden at skulle høre brok fra Amalie.

Der er bare et enkelt problem ved denne jukebox. Den kører på CD’er, og dem ejer jeg ikke nogen af længere.

En on-the-go iPhone oplader der giver mening

Zypp / 307 / Gå til Coolshop

Rent prismæssigt er der ikke noget voldsomt luksuriøs gaveønske, men i praksis er det en anden snak.

Jeg er nemlig så skide træt af at rende rundt med min powerbank, som altid har gemt sig et eller andet absurd sted i rygsækken.

Jeg vil have en oplader, der er nem at have med rundt, og hvor jeg ikke er tvangsindlagt til at have hele coveret på, når ekstrabatteriet er tømt.

Denne opgave løser Zypp.

Zoom-linsen over dem alle

Canon / 26.498 / Gå til Coolshop

Når nu min ønskeseddel er præget af kameraudstyr, kan jeg passende slutte af med endnu et stykke lir, der står helt, heeelt øverst.

Nemlig denne genialitet fra Canon.

Du finder ikke bedre glas, hvilket er kendetegnet for Canon’s eksklusive L-linser, som du altid kan genkende på den røde streg forenden.

Nu har jeg kun lavet videoer i lidt over et år, hvorfor man kan diskutere, om jeg overhovedet er kyndig nok til at eje sådan et bæst, men som min hjerne altid forsøger at overbevise mig om, så er jeg mindst lige så god, som jeg gør mig til.

Godt man snart bliver 30. Gaveregn much?

Hvad står øverst på din gadget-ønskeseddel?

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

2 kommentarer

Leave a Response