Et af mine yndlingssteder på den amerikanske vestkyst er San Diego og omegn. Og i omegnen af San Diego ligger en lille juvel ved navn La Jolla.

Og La Jolla er en lille juvel. Ganske bogstaveligt, faktisk. La Jolla betyder nemlig juvel på spansk.

En dyr juvel, for La Jolla er et af de dyreste steder i hele USA. I hvert fald hvis du er på udkig efter en bolig. Gennemsnitsprisen for en bolig ligger på 2 millioner dollars.

Slask.

Heldigvis er det hverken dyrt eller bøvlet at finde formidable restauranter og forrygende hoteller.

The Grande Colonial – La Jolla’s ikoniske hotel

Grande Colonial er et 4-stjernet luksushotel, der ligger smask-i-midten af La Jolla med 50 meter til vandet og 50 meter til shopping. Af naturlige grunde var vi nødt til at slå os ned på dette herlige sted. For det var et herligt hotel, hvor jeg var særligt begejstret for hotellets 80’er-stemning.

Det var ligesom at træde ind i en tidslomme, hvilket også kan ses ved blot at kigge på bygningen.

Eddie V’s og Puesto er must-visit restauranter

Nu har det aldrig været nogen hemmelighed, at jeg holder af god mad. Derfor blev La Jolla’s restauranter naturligvis også udforsket. Og her ville det undre mig, hvis vi ikke var på de to bedste i nabolaget.

Vi spiste nemlig på henholdsvis Eddie V’s, som er en seafood restaurant, og Puesto, som er et mexikansk street food køkken.

Det var helt fænomenalt.

Eddie V’s fik vi restaurantens bedste bord med biopejs og ugeneret udsigt til bugten alt imens, der blev serveret vanvittigt lækker mad i form af cerviche, rejer, tuntartar og andre fiskedelikatesser. Det kunne ikke rigtigt blive bedre.

Puesto ligger i den lidt billigere ende, hvilket giver sig selv; det er et street food køkken. Men for satan, hvor kan de lave mad. Det er det bedste mexikanske mad, jeg har haft fornøjelsen af at smage, og jeg har altså været på en hel del mexikanske restauranter.

Maden er også årsagen til, at Puesto ligger numero uno på Tripadvisor, som jeg ynder at benytte mig af (altid).

La Jolla er stedet…

… du tager hen for at nyde det gode liv.

La Jolla har ikke tusind ting at byde på, og der er ikke 30 must-do/must-see ting og steder, du skal stresse rundt efter.

Næh, La Jolla handler om det gode liv og nydelsen heraf. Det er afslapning på et højere niveau i et fantastisk charmerende landskab, hvor du med fordel kan sætte dig på en bænk ved La Jolla Cove og ellers nyde det imponerende dyreliv, som hersker.

Det er lidt ligesom at være vidne til en animeret tegnefilm a la Ice Age.

Der er store fugle over alt. Der er egern, sæler, og et virvar af fiskeliv, som er svært ikke at lade sig charmere af.

Jo, La Jolla er my kind of place.

I følgende vlog kan du få et indblik i vores oplevelser i La Jolla.