Bolig

Isterningen over dem alle

Drikkevarer skal som oftest være iskolde. Det veltempereret køleskab på 4 grader klarer som regel jobbet, men væsken har svært ved at holde sig kølig i mere end 10-15 minutter.

Til det formål har man isterninger. Et koncept de fleste er bekendt med. Der er formentligt ikke så mange, der går og spekulerer over, hvordan man kan optimere isterningen, for isbakken i fryseren fungerer jo fint. Eller gør den?

Næh. Egentligt ikke!

Screen Shot 2014-12-19 at 12.40.04

Aldrig mere små vandede bakkeisterninger!

Den klassiske bakkeisterning opløses lige så hurtigt som en Treo og er der vin, whisky eller lignende i glasset, bliver det en vandet fornøjelse.

Heldigvis er der mange smarte hjerner her på jorden, hvorfor jeg kan præsentere mine læsere for isterningen over dem alle. Isterningen som ikke gør vander drinken. Isterningen som holder drinken iskold i op til to timer. Isterningen som tiltrækker opmærksomhed. Isterningen som gør ondt at få i hovedet.

Navnet er The Whiskey Ball og konceptet er simpelt.

Følgende video demonstrerer, hvorledes det fungerer.

A video posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Konceptet er altså langt hen ad vejen identisk med fattigmandsisterningerne. Forskellen er blot den, at man får en større og langt mere kompakt isterning, der holder i op til to timer.

Du kan bruge den til din cocktail, vandkaraffel, vinkaraffel, saftevand, vodkapunch, ja måske endda som frisk pust i badekaret? Kun fantasien sætter grænser.

I forhold til at anskaffe sig sådan et isterningetui, har min research fundet frem til en enkelt dansk webshop, der sælger dem.

Den finder du her

Prisen er 99.95 kroner per stk, men køber man lidt flere er der mængderabat. Jeg anbefaler, at man køber fire eller seks, således man slipper for at skulle fylde op hele tiden. Selv har jeg fire i fryseren!

Der er selvfølgelig ingen grænse for, hvor mange iskugler, du kan lave. Det er blot at tage den ud og lægge den løst i fryseren, og så fylde etuiet op igen.

Såfremt du er tilhænger af whisky on the rocks og isterningen skal bruges til dette formål, er du sikkert også stor fan af whisky i det hele taget. Og måtte dette være tilfældet kan jeg i den forbindelse yde lidt public service og henvise til Whisky.dk, som jeg er ret overbevist om, har Danmarks største udvalg af whisky. Der er i hvert fald hundredvis af forskellig whisky fra hele verden. Blandt andet finder du en af de bedste whiskyer, jeg nogensinde har smagt. Den hedder Hibiki og er fra Japan. Det bliver ikke meget bedre.

Go’ fornøjelse.

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

1 kommentar

  1. Som altid, er det virkelig gode artikler – Så tag endelig ikke følgende som kritik, blot opfølgning!

    Jeg selv har granitsten i fryseren til whisky’en. Disse sikrer rigtig god kulde og intet vand, så man selv kan kontrollere dråberne, der skal tilsættes.
    Stenene skyldes i varmt vand og puttes i fryseren igen til genbrug.
    I øvrigt synes jeg, at stenene er enormt klædelige i et pænt glas og stenene kan ydermere også varmes op og bruges til at holde teen varm el. lign.

    / Andreas

Leave a Response