Lir

iPhone X versus iPhone 8 – hvilken er bedst?

Nøjagtigt 10 år efter den første iPhone kom til verden, blev iPhone X, også kendt som iPhone 10, præsenteret. Og denne gang var det med enorme forventninger vi mange iPhone-fans spændt ventede.

For sådan en jubilæums-iPhone må næsten kunne nogle tricks?

Og rigtigt nok, så var der da en håndfuld tricks på menuen, der må beskrives som værende imponerende om end ikke banebrydende revolutionerende.

Designet i særdeleshed…

… bør fremhæves, da det klassiske iPhone design er vendt på hovedet med sin kant til kant skærm, der velsagtens bør anerkendes som markedets pt mest futuristiske design. Ikke længere har du den ellers så praktiske Home-button.

I stedet er du tvangsindlagt til at sætte dig ind i den splinternye interface, som baserer sig på fagter og gestik. Ikke længere kan du i din forvildelse trykke forneden for at komme væk fra en NSFW-subreddit, midt i metroen.

Men hvordan fungerer det lige i praksis?

Tech Insider har lavet en fin video, der viser iPhone X’s nye interface.

Primære fordele ved iPhone X

Lad os tage et kig på de egentlige fordele.

  • FaceID

Uden Home-knappen kan du ikke længere åbne med tommeltotten. I stedet kigger du bogstaveligt talt din iPhone i øjnene. Således genkender den nemlig dit unikke ansigt.

Det virker både midt på dagen og midt om natten. Og så er det lige så responsivt som den gode gamle touch-ID. Det er egentligt ret smart, men kan FaceID snydes?

  • Et endnu bedre kamera

Efterhånden er det svært ikke at være tilfreds med det kamera, der allerede er i iPhone 7, men alligevel lykkes det gang på gang for Apple’s kameraingeniører at forbedre det.

Det betyder, at iPhone X er udstyret med de bedste specs, der indtil videre er fundet i en iPhone. Og det er med bedre sensorer end den nye iPhone 8 Plus, selvom kameraet her i forvejen er exceptionelt.

Derudover er iPhone X udstyret med et frontkamera, der tager portrætter i HDR-kvalitet, hvilket sikrer dig endnu flottere selfies, du kan dele på Instagram.

Grundlæggende…

… er der ikke de helt store og banebrydende features at finde på X’eren, hvis man skal sammenligne med iPhone 8, som jeg i øvrigt selv er indehaver af. Grunden til jeg valgte iPhone 8 var en kombination af dovenskab og nærighed.

Selvfølgelig er den nye interface fundamentalt anderledes, men det er stadig en iPhone. Det i øvrigt smukke design er ligeledes nyt og forfriskende, men det er ikke svært at se, at det er en iPhone.

Ikke desto mindre,

må vi anerkende Apple’s forsøg på at skabe store innovative tiltag, for sandheden er jo den, at der ikke rigtigt er nogle måder at gøre en smartphone banebrydende innovativ udover nuværende holdepunkt.

Det vil som udgangspunkt altid være inkrementale forbedringer, som gennemsnitsforbrugeren ikke rigtigt får øje på i praksis. Og jeg kan personligt ikke se, hvordan det skulle være anderledes.

Apple skabte iPhonen og iPaden som vilde, innovative og disruptive produkter, hvilket lige siden har givet folk opfattelsen af, at Apple kan gå på vand.

Medmindre der er nogle vilde ingeniører ved Apple, der kan give iPhonen en telepatisk funktion, så du kan rejse rundt i verden via en app, er der ikke rigtigt nogle markante innovative områder at få øje på, når det gælder smartphones.

Lad os derfor glæde os over, at Apple fortsætter med at perfektionere deres iPhone.

Prisen for en iPhone X?

Som du garanteret allerede ved, er iPhone X en anelse mere kostbar end fattigmands-iPhone 8, som jeg selv ejer. Men det ville vel egentligt også være lidt underligt, hvis deres nye flagskib havde samme prisskilt som en iPhone 8, der i høj grad er en opdateret iPhone 6/7.

Skal du købe den direkte fra Apple med 256 GB (og det skal du for 64 GB er for lidt med mindre du er 73), står den i 10.249 kroner.

Yep, that’s a lot of guacamole!

Dog er der billigere alternativer, hvor jeg eksempelvis har fundet en topspeccet iPhone X hos YouSee til 8401 kroner.

Hvad er din holdning?

Er du positivt eller negativt stillet overfor Apple’s sidste skud på stammen?

Min personlige holdning til iPhone X versus iPhone 8, er at der rent praktisk ikke er den store forskel. Det der gør iPhone X attraktiv er det nye design og de nye funktioner.

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response