6 gadgets der er værd at eje i 2018
Annonce

Vi lever i en verden, der aldrig har været mere tæt på fremtiden.

En verden der næsten ikke kan komme tættere på de mest absurde forudsigelser, mennesket gjorde sig for blot 50 år siden.

I dag kan det hele lade sig gøre, og derfor har det heller aldrig været mere spændende at leve. I hvert fald ikke, hvis man interesserer sig for elektronik og virtuelle spil.

I den forbindelse har jeg lavet en beskeden, omend kvalitetspræget samling af gadgets, der er værd at eje her i 2018, som bekendt er fremtiden.

Den bedste udgave af Virtual Reality

3550,- / Shop Sony PlayStation VR

Forestil dig en verden, hvor du ikke har brug for meget andet end el og et stuevarmt rum med en behagelig kontorstol for at leve i en alternativ verden, der – for de flestes tilfælde – har langt mere at byde på end den vi kender som den rigtige. 

Det er nemlig virkeligheden med Sony’s VR setup, der vel nok må anses som den bedste løsning på markedet, hvis målet er at forsvinde ind i en dimension, der kan sammenlignes med nætter, hvor de gode drømme hersker.

En verden uden fartbøder

445,- / Shop Saphe

Medmindre du er født på månen, og først lige er ankommet til Planet Jorden, vil jeg lynhurtigt dele en hemmelighed med dig. De der fartbøder, der jævnligt dumper ind ad brevkassen, det er faktisk bare en ekstra skat på din tilstedeværelse.

I virkeligheden var det faktisk slet ikke uforsvarligt at køre 137 i en 130 km/t zone.

Men er du klar på endnu en hemmelighed?

Der findes et redskab, som kommer fartbødeafgiften til livs. Og det hedder Saphe.

Analogt kamera i en digital verden

1278,- / Shop Polaroidkamera

I en verden hvor alt er digitalt. Sådan ganske bogstaveligt talt. Så har det aldrig givet mere mening at bevæge sig tilbage i fortiden.

Der er ikke noget i vejen med fremtiden. Tværtimod, men hvornår har du sidst taget et ordentligt kig på de billeder du tager? Instagram tæller ikke!

Og hvornår har du virkeligt tænkt over, hvad du laver før, du trykker på skyd-knappen? Med et digitalt kamera trykker de fleste af os i vildledelse. There is no wastage.

Med et polaroidkamera skal du virkeligt tænke dig om, for du har kun én chance.

Men resultatet er som regel et fedt billede, du kan hænge på dit køleskab.

Nintendo Switch

2499,- / Shop Nintendo Switch

Jeg har aldrig prøvet en Nintendo Switch, men det skulle vist nok være ret fedt.

Uanset hvor i verden jeg befinder mig, får jeg altid øje på en fyr, der sidder helt begravet i sin Switch. Det mest interessante eksempel herpå, var da jeg fløj business class fra Doha til Melbourne. Her sad jeg bagved Jay Mehler, som er guitarist i Liam Gallaghers soloband.

Han brugte minimum to timer af den 15 timer lange flyvetur på sin Switch. De resterende 13 timer brugte han i flybaren med resten af bandet. Liam Gallagher viste sig dog aldrig, da han formentligt hyggede sig vældigt oppe på første klasse. Hvis Jay Mehler siger dig noget, bør du næsten se mit møde med ham.

Verdens bedste drone

16378,- / Shop Mavic Pro

I mit virke som omrejsende, såkaldt travel vlogger, er der særligt ét redskab, da igen og igen betager mig på et niveau, hvor jeg føler seksuel tiltrækning. Og det er på trods af, at vi har at gøre med en robotfugl også kendt som en drone.

Og en drone behøver ingen nærmere introduktion.

Formentligt ej heller, Mavic Pro, som er navnet på det, jeg vil beskrive som verdens bedste drone. Det er generelt bare vanvittigt, hvad dette lille kompakte redskab er i stand til, hvad end det er at flyve fem kilometer ud til en øde ø fra Koh Samui-villaen eller følge bilen gennem Dødsørkenen.

Trådløse hørebøffer der virker

1072,- / Shop Marshall hørebøffer

Måske er du så heldig ikke at eje en iPhone, hvor du stadig kan bruge et par gode gamle hørebøffer med tråd, men hvis du, ligesom jeg, er tvangsindlagt til at omstille sig til trådløse høreapparater, er der – trods alt – godt nyt.

Her i 2018 findes der nemlig en hel del solide trådløse alternativer, der faktisk lyder rigtigt fint. Og Marshall er et af eksemplerne.

Det er formidabelt design og tiltalende lyd, der forenes til en pris, der ligeledes er til at have med at gøre. Og navnligt pris er et af de store problemer ved den trådløse verden. Det er nemlig altid så latterligt dyrt.

Hvorfor? Ledningen er jo for helvede sparet væk!