5 fede rejser jeg drømmer om

Her i årets absolut mest deprimerende og kolde måned (februar), er det ikke et fåtal, der drømmer sig væk til varmere himmelstrøg.

Og det gælder også mig, selvom jeg er bosat i Portugal. Selv i det sydlige Europa findes der nemlig lave temperaturer, hvor vi til tider må døjes med helt ned til 10 grader om dagen. I know – tough life!

Selvom jeg føler mig privilegeret over at bo i et eksotisk land som Portugal, drømmer jeg mig stadig væk til endnu mere eksotiske destinationer.

Uanset hvor i verden du bor, vil hjernen bare altid gerne ud at rejse. Og det gælder altså også et liv i Portugal, hvor det ellers ikke er umuligt at tage på stranden i februar.

Hvis du søger lidt inspiration til et eksotisk afbræk fra den grå hverdag hjemme i Danmark, kan du med fordel lade dig inspirere af følgende fem fede rejser, som jeg drømmer om at realisere.

På baggrund af min mangeårige erfaring med lange mørke vintre i Danmark, ved jeg, hvor desperat et behov man kan have for at komme væk. Jeg tog engang et kviklån for at komme til USA på 14 dages opdagelsesrejse, hvor jeg selvfølgelig kun boede på luksushoteller, heriblandt 5-stjernede Waldorf Astoria i New York.

I hindsight er det måske ikke det klogeste valg, men alligevel fortryder jeg ikke noget. Jeg ved nemlig, hvor vigtigt det var for, at jeg fortsat kunne bevare optimismen her i livet.

Jeg har i øvrigt en enorm samling af eksotiske rejsemål, hvis følgende fem ikke er nok, men skal vi ikke bare se på det?

Den Dominikanske Republik

fede rejser

Jeg sad tilfældigt og lurede flybilletter på Momondo forleden, da Punta Cana pludselig dukkede op.

Det lyder da ellers eksotisk nok, tænkte jeg, men hvor er det?

Punta Cana er en oase, du finder blandt de Karibiske øer. Du har måske hørt om Den Dominikanske Republik?

Jeg kender ikke det store til landet, men lidt overfladisk research har overbevist mig om, at det er en glimrende rejsedestination, da du finder en spændende kultur, der stikker dybere end hvide sandstrande og et overflod af farverige cocktails.

Tulum – Mexico’s eksotiske perle

fede rejser

Som følge af en umiddelbart målrettet kampagne på tværs af samtlige moderigtige ikoner på Instagram, er Tulum blevet et voldsomt populært rejsemål for De, som drømmer sig væk til essensen af en lækker sommerferie.

Tulum er en slagmark for Instagram-venlige Airbnb’s, hoteller og restauranter for ikke at glemme et væld af natursmukke steder inklusiv ovenstående grotte, hvor du kan slippe din indre vildmand-anno-2019 løs.

Tulum er et spændende sted, da området også råder over en ældgammel kultur helt tilbage fra dengang, de sendte mails ved at banke i sten og rulle dem ned ad en bakke.

Peru – drømmerejsen over dem alle

peru machu picchu

Der findes fede rejser. Og så findes der drømmerejser.

Peru holder til i sidstnævnte kategori.

I efterhånden et par år har jeg drømt om at komme til Peru, da det virker som et evigt smukt land med så meget at byde på.

Og her taler vi selvfølgelig natur, da det er en af de ting, jeg sætter mest pris på. Der er ikke noget, som kan imponere mere end at stå på toppen af et bjerg og stirre ind i et majestætisk glansbillede, som intet foto eller video kan retfærdiggøre.

Machu Picchu er blot en af mange destinationer, som tiltrækker folk fra hele verden. Andre Peru-destinationer tæller Rainbow Mountain  or Capsule Hotel, som er 100% must-visit materiale.

Hvis der var ét sted i verden, hvor jeg kunne finde på at tage et lynhurtigt forbrugslån, ville det være Peru.

Jeg har altid syntes. det var idiotisk at låne penge til fjernsyn og den slags, men rejser og oplevelser er, hvad der gør livet mindeværdigt i sidste ende. Så skide være med, om du skal tage en masse ekstra søndagsvagter for at betale rejsen tilbage.

Byron Bay og resten af Queensland

Min kæreste og jeg tilbragte to måneder i fantastiske Australien tilbage i 2018, hvor vi blandt andet tog en lang roadtrip fra Melbourne og helt op til Queensland, som næsten strækker sig til ækvator.

Der var mange højdepunkter undervejs, men højdepunktet over dem alle var at besøge Byron Bay, som er et interessant hangout for kreative sjæle, der kører boho-stilen 100% igennem.

Jeg ved ikke, hvad det var, men hele stemningen, menneskene, de afslappede restauranter og barer, live-musik og hvide sandstrande med tilhørende herligt klima fik det hele til at gå op i en højere enhed.

Vi havde desværre kun et par dage i Byron Bay, men det er helt klart et af de steder, jeg drømmer om at komme tilbage til.

Vi lavede i øvrigt en vlog derfra, som giver en idé om stedet og den unikke atmosfære.

Tilbage til fantastiske Bali

bali indonesien

Bali, åh, Bali!

Jeg bliver ALDRIG træt af denne herlige ø.

Siden mit første besøg i 2015 har jeg været afsted tre gange med næsten tre måneder på øen i alt, hvor jeg har besøgt det meste af øen.

Godt nok er jeg typen, der helst foretrækker at komme nye steder hen, da det altid er federe at se noget nyt, når nu Moder Jord har så meget at byde på.

Men nogle rejser behøver ikke være opdagelsesture. Det er okay at vælge det komfortable og bekendte.

For mig er Bali den ultimative måde at føle sig fri. Du lejer en scooter for 30 kroner om dagen, og så kan du ellers bare køre de junglegrønne veje tynde. Stoppe på små warungs og få et lækkert måltid for 10 kroner. Og ja, bade ved dit helt eget vandfald?

På Bali finder du også et utal af fede Airbnb’s, hvor du også får meget for pengene. Jeg har lejet nogle vanvittige villaer, hvor jeg levede som regulær konge. Jeg har planer om at komme tilbage til Bali i løbet af 2019 netop af disse grunde.

Hvis du ikke er overbevist om, at Bali er noget for dig bør du se nogle af vores Bali videoer. De burde overbevise dig.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!