Annonce

Persienner.

Det er noget, som har præget en stor procentdel af de danske hjem igennem mange år. Alligevel har persiennerne aldrig haft noget specielt godt ry.

De har nemlig altid tjent et praktisk formål i højere grad end et æstetisk. Det er også en af grundene til, at det i dag er gardiner, der i høj grad dominerer vinduerne.

Men hvad nu hvis persiennen fik en overhaling?

Denne tanke fik Art Andersen CPH, der netop har lanceret en danskudviklet persienne, der både tjener det praktiske og æstetiske formål.

Her er en forsmag.

art andersen cph

Persienner og den populære minimalistisk boligindretning svinger godt.

Copenhagen Blinds …

… er navnet på det, der vel bedst beskrives som persienne 2.0. Men hvad gør persiennen bedre end alle de andre?

For at besvare dette spørgsmål, kan vi passende lægge ud med æstetikken, da det jo netop er en af årsagerne til, at persienner i det hele taget ikke gør sig så bemærket i vinduerne.

Minimalisme og rene linjer

Det er dét, der kendetegner persiennerne fra Copenhagen Blinds. På følgende close-up er det ikke specielt svært at bemærke, hvorledes persiennen fremstår både eksklusiv og stilren.

art andersen cph

Kan i øvrigt godt lide den diskrete Art Andersen-signatur.

I modsætning til de fleste andre persienner er Copenhagen Blinds både moderne og industrielle, hvilket harmonerer forrygende med den minimalistiske og rå boligindretning, der præger flere og flere moderne hjem.

Persiennen findes i hhv. mathvid, matsort og en rå sølv.

art andersen cph

Den sorte persienne er min personlige favorit.

art andersen cph

Endnu et eksempel på hvordan Copenhagen Blinds persiennen interagerer glimrende med den kontemporære og minimalistiske indretning.

Praktik på et intelligent plan

Den klassiske persienne som vi kender den, er som sagt kendt for sit praktiske formål, nemlig at lukke helt af for udefrakommende lys.

Helt uden bøvl er persiennen dog heller ikke, for vi kender alle til de der åndssvage ledninger og tråde, hvor det er ren roulette, om den tråd man trækker i, er den rigtige.

Dette bøvl slipper du for med Copenhagen Blinds

Persiennerne er nemlig komplet trådløse.

Men hvordan styres de så? Kan du gætte det?

art andersen cph

Du gættede rigtigt.

Persiennerne styres nemlig gennem din drønsmarte telefon, som jo allerede agerer permanent forlængelse af dine menneskelige organer.

Du får lige et par levende billeder, der illustrerer helt nøjagtigt, hvordan de intelligente persienner fungerer i praksis.

“You had me at electric blinds”

Det er min umiddelbare tanke, for hvad end det er gardiner, persienner eller noget helt tredje, er der garanti for forbedret livskvalitet i det sekund, du slipper for selv at skulle bevæge dig.

Jeg kan huske, hvor fantastisk belastende arbejde det var at rulle persiennerne ned og op i min ellers forrygende lejlighed i Melbourne. Det tog minimum tre minutter.

Det løber altså hurtigt op i et alvorligt tidsspilde.

A post shared by Stayclassydk (@stayclassydk) on

En naturlig del af det intelligente hjem

Smartphonen og internettet har givet os værktøjer, vi kun kunne drømme om for få år siden.

Nu starter den rigtige forvandling så i form af det efterhånden velkendte begreb, Internet of Things.

Alt skal kobles på nettet. Alt skal være lige ved hånden.

Også dine persienner.

art andersen cph

Han ser flink ud ham på billedet, men kender ham ikke.

En af de helt store fordele ved at kunne styre lysindfaldet i din bolig, selvom du ikke er hjemme, er, at du kan sikre dig, at din bolig ikke er en opvarmet sauna, når du kommer hjem.

Rul ned. Rul op.

Når det hele foregår automatisk, er det noget nemmere “at få det gjort”. Det afhænger selvfølgelig af, om din bolig er stærkt eksponeret eller ej.

Bor du i en kælderlejlighed, er det ikke så vigtigt.

Bor du derimod i en sydvendt bolig med sol fra morgen til aften? Ja, så er Copenhagen Blinds persiennerne ikke bare nice to have, men need to have.

Hvad siger du? Intelligente persienner eller gardiner?

LÆS NU:

39 skjorter du burde anskaffe dig her til sommer