RejserVideoerVLOG

En classy guide til Los Angeles

Har du været i det der Los Angeles?

Det har jeg. Det var faktisk mit første besøg i englebyen. Som snart trediveårig er det også næsten obligatorisk at have besøgt det populære palmeparadis. Man får jo nærmest flybilletterne smidt i hovedet.

Jeg gav 3200 for en returbillet med British Airways. Og det var altså ikke sådan noget med, at man skulle tage et lån for også at have råd til at have en kuffert med. Sådan noget praktiserer andre flyselskaber jo gerne. Nu vil jeg ingen nævne navne, men Norwegian er et glimrende eksempel på det er med billige billetter, som slet ikke er så billige alligevel, hvis altså du har behov for at medbringe mere end et æble og to par rene underbukser.

Anyway.

Jeg var i LA.

Og det var sgu egentligt meget fedt. Byen har bogstaveligt talt evigt med ting, du kan foretage dig. Af den grund kan det også virke lettere uoverskueligt at lægge en plan.

For hvordan vælger man ‘de rigtige’ steder? Vi mennesker lider i dag af det der FOMO (fear of missing out), hvilket for mit vedkommende i svære tilfælde fører til direkte handlingslammelse.

SO MUCH TO DO. SO LITTLE FUCKING TIME.

Helt præcist havde Amalie og jeg 72 timer til at opleve så meget som muligt af Los Angeles.

Og de 72 timer skulle altså være classy fra a til z.

Femstjernet superduper luksus i Beverly Hills

Man kan argumentere for, at det er fjollet at bruge en masse penge på hotel eller airbnb, hvis man alligevel ikke er der så meget.

Og hvis man så alligevel bruger en masse penge på et ophold, ja, så har man naturligvis røven fuld af penge.

Ikke?

Overhovedet ikke. I hvert fald ikke i mit tilfælde (jeg har tjekket).

Men hvad er så forklaringen? Hvorfor bruge en masse penge på noget man ikke bruger, når man ovenikøbet ikke har overdrevet mange af dem?

For mig er det enormt vigtigt at glæde sig til at komme hjem efter en begivenhedsrig dag på farten. Det der med at have en base, som jeg synes er nice, betyder rigtigt meget for det samlede helhedsindtryk af det sted, jeg besøger.

Bor jeg et lortested, vil det i høj grad smitte af på resten af byen. Ja, sådan fungerer mit hoved.

Derfor havde jeg booket tre overnatninger…

… på Mr. C Beverly Hills, som er blandt de mest eftertragtede hoteller i Los Angeles.

Det skyldes blandt andet den fænomenale udsigt, du vågner op til.

Udsigten fra hotelværelset på 9. sal. Vores værelse var et Premium King.

Det unikke ved Mr. C er, at du rent faktisk har en udsigt. Det er nemlig ret usædvanligt i Beverly Hills, men også Los Angeles i det hele taget, medmindre du selvfølgelig bor i downtown, men hvem gider det? Der er røvsygt.

Derudover er servicen på Mr. C er fuldstændig

VANVITTIG.

Det er også forventeligt, når man giver 4000 for en overnatning, men jeg kan ikke lade være med at blive imponeret, når rengøringsdamen eksempelvis slukker støvsuger, fordi der kommer et par gæster gående. Så har man altså fokus på de helt, helt små ting, der tilsammen gør oplevelsen uforglemmelig. Jeg vil dog lige sige, at jeg ikke er så fin, at larmende støvsugere er for meget at håndtere for mig.

Helt generelt fik jeg følelsen af, at hotel staff ikke var røvligeglade med ens tilstedeværelse. De var oprigtige og hjælpsomme på et slaveagtigt niveau, men uden at det blev for meget af det gode.

Der skal naturligvis nydes champagne, når udsigten ser sådan ud.

Los Angeles er faktisk ikke nogen grim by. I hvert fald ikke fra afstand. Der er nemlig grønt over det hele, hvilket gør byen til en sjov blanding af natur og bebyggelse.

Måske det vigtigste…

… når du besøger Los Angeles med maner, er at du har et ordentligt køretøj. Og her snakker jeg ikke en af de der tarvelige Ford Mustang’s, som næsten er billigere at leje end en Suzuki Swift.

Nej. De kører over alt. De har sølle motorkraft. Og så er de altså heller ikke nogen visuel fornøjelse. Grundlæggende er det bare superkliché at leje en Mustang.

Så hvad er et ordentligt køretøj?

Det kan eksempelvis være en åben BMW 640i.

Det var en ren fornøjelse at tøffe rundt i denne i øvrigt ret smukke bil.

Men det er jo latterligt dyrt at leje sådanne biler?

Faktisk ikke.

Jo, det er da lidt dyrere end at leje en Mustang, men med i prisen får du så også lov til at beholde din værdighed.

Prisen for at leje en BMW 640i convertible i 11 dage var 6700 kroner. Og det var i øvrigt med full coverage og zero liability. Det er altså ikke galt. En Mustang kostede cirka det halve.

Det er satme en god investering.

Hvem vil ikke betale 3500 mere, hvis det indebærer en 4-liters benzinmotor, der topper 100 km/t på 4.9 sekunder? Og hvor motoren lyder en lille smule som en Maserati Granturismo? Ræk hånden i vejret.

Det er i øvrigt gennem biludlejningsfirmaet, Sixt, at jeg lejede bilen. Sixt er mit nye go to place, når der skal lejes biler. Deres udvalg tæller altid BMW’er, Mercedes’er, Audi’er, Jaguar’er og diverse eksotiske biler, hvor det som regel er til at betale. Der kan dog være stor forskel på priserne på den enkelte bil. Jeg ville eksempelvis leje 640’eren i Stuttgart, hvor prisen var det dobbelte.

En classy guide til Los Angeles, siger du?

Som du måske har lagt mærke til, er der begyndt at dukke en vlog op i ny og næ her på Stay Classy.

Undertegnede er nemlig begyndt at lave videoer, hvor turens primære formål til Los Angeles og en håndfuld andre steder i Californien var at få en masse footage, der forhåbentligt kan underholde på den ene eller anden måde.

Derfor er denne video guide til Los Angeles også en del mere udførlig end denne artikel.

Såååh, har du ikke lyst til at se den? Det er forresten den første video fra Californien-rundturen.

Som altid sætter jeg stor pris på konstruktiv feedback. Er du underholdt? Kedede du dig? Hvad var godt? Hvad var elendigt?

LÆS NU:

En ekstraordinær oplevelse på Marbella’s bedste restaurant

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Skriv et svar