Chris Copenhagen – ure i dansk design der er til at betale

Har du styr på tiden? Kender du klokken? Kan du møde til tiden og overholde aftaler?

Naturligvis kan du det. Du har jo en smart telefon i lommen, som giver dig alle de informationer, du behøver.

Men betyder det, at du ikke længere skal gå med ur? På ingen måde.

Uret er nemlig mandens absolut vigtigste smykke. Og efter min mening er det også mandens eneste smykke, som er direkte nødvendigt at have.

Selvfølgelig kan du smide et armbånd om håndleddet og en halskæde om halsen, hvis det er dét, du har lyst til, men grundlæggende er det uret, det handler om.

Det er uret, der er vigtigt.

Derfor synes jeg også, vi skal komme til sagen. Er du klar på en unboxing?

A post shared by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Som om unboxingen ikke var nok, kan jeg også byde på et stilbillede, hvor jeg i særdeleshed gerne vil henlede opmærksomheden på den meget nydelige herre på billedet.ur mændChris Copenhagen.

Det er navnet på urværket, der har fundet vej til mit håndled. Hvad er din umiddelbare tanke om uret?

A) Er du fan? B) Er du neutral? C) Eller er det bare ikke dig?

Ikke specielt overraskende stemmer jeg A.

Det skyldes navnligt, at uret repræsenterer dansk design, når det er bedst. Og dansk design når det for en gangs skyld, er til at betale.

Amalienborg

ur mænd

Chris Copenhagen uret repræsenterer en fornem kombination af minimalisme og dansk design.

Det er navnet på uret.

Lidt spøjst navn, tænker du muligvis? Hvad har uret med Amalienborg at gøre?

Umiddelbart intet skulle man tro, men hvis jeg skulle være konspiratorisk, kunne der sagtens drages en parallel til farvetemaet, der gør sig gældende på Henry’s bopæl.

Nå, men jeg kan afsløre, at navnet ikke har nogen direkte relation. Tager du et kig på hele kollektionen af Chris Copenhagen ure, har urene nemlig alle én ting til fælles.

De refererer alle til steder i København. I kollektionen finder ud både Kongens Nytorv, Folketinget, Den Lille Havfrue og Rundetårnet.

Det synes jeg personligt, er en dejlig måde at give urene personlighed, i stedet for et eller andet røvsygt varenummer. Der følger endda også en historie med til hver af urenes design, men det kan du læse på Chris Copenhagen’s egen side.

Vi skal lige have et kig på Amalienborg-uret igen.

ur mænd

Læg mærke til hvordan undertegnede forstår at køre et gennemgående farvetema. Det er ikke for sjovt, jeg er modeblogger, nej.

Dansk design til 1400 kroner

Det synes jeg, er et ret vigtigt budskab at få med igennem.

I virkeligheden er urene fra Chris Copenhagen et herligt eksempel på, at det, i denne moderne verden, sagtens kan lade sig gøre at tilegne sig klassedesign og klassekvalitet uden at blive flået.

Amalienborg uret koster, som du allerede har læst dig frem til, 1400 kroner.

Det er overkommeligt.

se hvor han smiler…

ur mænd

Men er det kun urets skyld?

Naaah, det ville nok være at stramme den. Det har nemlig også lidt at gøre med, at foråret ligger på lur. Faktisk er foråret allerede taget på fersk gerning.

Og det betyder én ting.

Solen er fremme. Dagene er lange (længere) og lyse (lysere). Temperaturen er så småt tocifret. Humøret bliver bedre. Fitnessmedlemskabet bliver brugt.

Min pointe?

Hvis der skulle være et særligt godt tidspunkt for at shoppe et nyt ur og andre materielle goder, der som bekendt ikke har andre funktioner end at skabe kompromisløs glæde i nervesystemet, ja, så er det altså nu.

Inden du stikker af, kan du med fordel læse Chris’s historie. Skulle du være i tvivl er Chris nemlig manden bag Chris Copenhagen.

Hvad synes du om urene?

LÆS NU:

Den ultimative polterabend guide