Bedste minibil 2015 – mød den nye Opel Karl

Vi skal ud og køre. Skal du med?

Transportmidlet er den nye Opel Karl, som med rette kan opstilles som mulig kandidat til den bedste minibil 2015. Det er der selvfølgelig mange årsager til og forklaringer på, hvilke jeg vil uddybe netop her i artiklen.

Opel Karl har en lang række ting kørende for sig. Bogstaveligt talt! Det der gør bilen særligt interessant er den måde, de tyske ingeniører har formået at gøre en minibil forrygende rummelig. Fra bagende til kølerfigur har Opels team af ingeniører og designere måtte vende og dreje alle muligheder for at ende ud med en bil, der kan transportere fem vokse orangutanger og samtidig er pæn at se på.

Ingeniørkunst på et meget højt niveau

Opel Karl er blot 3.6 meter lang, så når rummeligheden skal prioriteres kræver det selvfølgelig ekstra meget tankevirksomhed. Hvis ikke man er inde i bilbranchen og bildesign kan det være svært at anerkende i hvor høj grad, der er tale om suveræn ingeniørkunst. Derfor kan du med fordel bruge knap fire minutter på følgende video, hvor bildesigneren Jesper Hermann uddyber, hvorledes Opel har overgået sig selv – og ikke mindst sine konkurrenter.

Pris

Normalt plejer jeg at placere prisen på et produkt som rosinen i pølseenden, men folk der er på udkig efter den bedste minibil, har som regel også prisen som et af de vigtigste parametre. Så lad os derfor løfte sløret for hvad en Opel Karl skal koste.

79.990,-

For dette beløb kan du trille ud fra din lokale Opel-forhandlers matrikel uden at se dig tilbage. Med det vanvittige skattegrundlag vi har i Danmark, navnligt på biler, kan det ikke gøres meget bedre. Det er tysk håndværk, når det er bedst til en pris, der ikke kan blive lavere.

Hvis du hellere vil lease bilen, hvilket i øvrigt er min personlige anbefaling, kan slippe afsted med blot at betale 1599 kroner om måneden.

Udstyr

79.990 kroner er naturligvis den vejledende pris for basismodellen, men faktisk følger der en ordentlig røvfuld udstyr med, hvilket man normalt skal spæde ekstra til for at få med. Blandt andet kan du med selealarmen altid vide dig sikker, når der er småbørn med på tur. Den elektroniske dæktryksovervågning sørger for at du aldrig transporteres uforsvarligt. Netop svagt dæktryk er nemlig en af de store synder, når det kommer til bilulykker. Derudover får du blandt andet også kørecomputer, dækreparationskit og 14″ stålfælge.

Her stopper det dog ikke.

Har du et par ekstra mønter på kontoen er mulighederne mange, når det kommer til ekstraudstyr til en Opel Karl. Hvad med fartpilot med fartbegrænser? Eller var det noget med elektronisk klimakontrol? Det kunne du eventuelt kombinere med både rat- og forsædevarme. Der er et væld af muligheder, som du kan læse mere om på Opel.dk.

bedste lille bil 2015

Opel Karl er lidt af en karl at se på.

Design

Bortset fra at Opel Karl er et statement af ekstrem ingeniørkunst, så er bilen som helhed faktisk rigtigt pæn at se på. Designet er dynamisk og nøjagtigt som Jesper Hermann sagde i videoen tidligere i artiklen, virker bilen også bredere at se på. Mange biler i miniklassen har det med at se små og skrantede ud, men Opel Karl fremstår voluminøs og selvsikker.

Med andre ord er der altså ikke tale om en lille konebil, som anbefales til den kørende frisør. Næh, Karl er en øse, der uden problemer ville kunne agere transporterende accessory til selv den kræsne herre. Det er Opel med sikkerhed også klar over, hvorfor det er muligt at tilvælge så enormt meget ekstra udstyr, for mænd kan jo ikke få nok af den slags.

Os mænd kan gå ned med flaget, men vi går aldrig ned på udstyr!

Motor

Opel Karl er ikke nogen Ferrari, selvom der er en slående lighed mellem de røde farver. Derfor er accelerationsevne og hestekræfter heller ikke det mest interessante aspekt af Opel Karl. Under motorhjelmen gemmer der sig helt nyudviklet 3-cylindersmotor, der er i stand til at yde 75 hk, hvilket gør bilen i stand til at ramme de 100 kilometer i timen et par sekunder langsommere end Usain Bolt kan løbe 100 m. Hastighedsnålen stopper ved de 170 kilometer i timen, hvilket er mere end rigeligt til det danske motorvejsnet og for så vidt også det tyske.

Det interessante ved Opel Karls motor er brændstofforbruget, hvor fire liter blyfri 95 kan transportere dig knap 100 kilometer ved blandet kørsel. Det betyder altså, at motorvejskørsel er endnu mere økonomisk og du derfor kan køre fra København til Aarhus for små 120 kroner plus brobizz.

———————

Hvis du sidder med en kriblen i maven og godt kunne se dig selv i sådan en slæde, kan du smutte forbi din Opel-forhandler og få en prøvetur.

Sidder du alt for behageligt i sofaen, giver følgende video en uddybende anmeldelse og test af bilen. Beklager værtens gebrokne tysk-engelsk, men indholdet er glimrende og giver stærke indikationer på netop hvorfor, Opel Karl er en oplagt kandidat til bedste minibil 2015.