BusinessLivsstil

Investering for dig der fatter hat af investering

june investering

Annonce

Vi lever i øjeblikket i en verden, hvor det ikke er ret spændende at have penge stående i banken.

Eller jo, der er nok ikke mange, der har noget imod, at der står penge på bankkontoen. Til gengæld er vi mange, der har noget imod at have en opsparingskonto, hvor ens surtoptjente penge står og samler støv til en luset rente på ~0.15%.

I dag er der næsten mere perspektiv i at have opsparingen syet ind i madrassen derhjemme. Det kan jo være at pengesedler bliver et værdifuldt samlerobjekt den dag, vores samfund er blevet 100% pengeløst.

Der skal investeres. Ikk’?

Har du været med i Luksusfælden og stadig skylder 860.000 kroner i sms-lån og rentetunge fladskærmsafbetalinger, står aktieinvestering sandsynligvis ikke højt på din liste over vigtige prioriteringer.

Er du derimod typen, der står med et disponibelt beløb på kontoen, har du sikkert overvejet, om ikke der skal leges lidt Wolf of Wallstreet.

Har jeg ret?

Selvfølgelig har jeg ret.

Problemet er bare…

… at du ikke aner, hvad du skal stille op? For aktieinvestering er jo en jungle. Literally.

Det er jo ikke for sjov, at bankerne og så videre har tusindvis af veluddannede folk ansat med det ene formål at stirre på grafer og kurver dag ud og dag ind.

Så hvad gør en nybegynder der vil investere?

Der er flere muligheder.

A)

Mulighed A) er den indlysende.

Du sætter dig grundigt ind i sagerne. Du læser om de forskellige aktieindekser. Du følger med i virksomheders gøren og laden, da det som bekendt styrer aktierne. Du investerer i aktier, som du personligt har fidus til. Du bruger i det hele taget en hel masse tid på det.

Og det kan også være sjovt nok. Hvis man altså har så meget interesse i det. Og tid. Men det er kun de færreste.

Derfor hopper vi elegant videre til næste mulighed.

B)

Næste mulighed er, at du går ned i din bank og spørger din personlige bankrådgiver om kyndig vejledning til at aktieinvestering.

Dette kan dog være farligt, da du sætter al din lid til én persons anbefalinger. Så kan du efter min mening lige så godt selv købe, som det passer dig.

C)

Mulighed C) er jeg overbevist om, at tusindvis af danskere bruger som investeringsstrategi inklusiv min mor.

Det du gør, er nemlig, at du religiøst følger radioprogrammet Millionærklubben, hvor de i øvrigt skide hyggelige herrer, deler deres indsigt og forventninger til markedet.

Problemet er bare, at Millionærklubben i højere grad er underholdning end reel vejledning til succesfuld aktieinvestering.

D)

Og det bringer os til fjerde mulighed, som utvivlsomt er den bedste løsning, hvis du er investeringsnybegynder og egentligt bare gerne vil have lidt mere ud af de penge, der står og glor på din bankbog.

June hedder muligheden

June.dk, som netop er lanceret, er en online investeringsplatform, der er særligt velegnet for nybegyndere. Platformen er udviklet af Danske Bank.

Og når jeg siger nybegyndere, så er det som i nybegyndere, hvor du ikke skal tage stilling til ret meget mere end, hvor risikovillig du er og hvor mange penge, du ønsker at investere.

På June investeres pengene for dig. Det vil sige, at du ikke selv vælger hvilke aktier og/eller obligationer. Det har du nemlig professionelle folk til.

Idéen med June er…

… at du får langt mere ud af dine penge, end hvis de stod i banken, som de plejer. Det er i hvert fald sandsynligt, men som altid med investeringer er der selvfølgelig ikke nogen garanti for noget.

Det egentlige spørgsmål er dog, hvor meget du har lyst til at lege med dine penge?

Min egen investering på June

Det ville være synd at kalde mig for aktieekspert. Om nogen er jeg den diametrale modsætning.

Jeg tror ikke, det er fordi, jeg er decideret dum til det. Jeg har bare ikke tid. Det er nemlig tidskrævende at købe og sælge aktier.

Af den grund giver June god mening, da jeg ikke skal gøre andet end at følge udviklingen.

Til at starte med har jeg lavet en særdeles beskeden investering på 200 kroner med det ene formål at komme stille og roligt i gang.

Jeg kan godt lide at se tingene an, inden jeg går all-in.

No risk no gain

Det slogan har jeg altid holdt mig til.

Derfor valgte jeg naturligvis også en høj risikovillighed, da jeg skulle vælge på June.dk.

Efter min mening er livet for kort til obligationer.

Der skal ske noget. Af den grund består næsten hele beholdningen selvfølgelig også af aktier.

Disse aktier er fordelt over alverdens sektorer

Det er der en god forklaring på.

June bygger nemlig på investeringsstrategien “Modern Portfolio Theory”, som går ud på at at investere med stor spredning.

Det har den fordel, at hele lortet ikke går ned, hvis en sektor har det hårdt.

Spredningen gælder ikke kun sektorer

Den gælder også regioner, som lige så godt kunne beskrives som værende hele verdenen.

Den primære årsag til,

at jeg har valgt at prøve kræfter med June, er at jeg elsker at følge med i statistikker, grafer og udviklingen i det hele taget, men uden at jeg skal bruge tusind år på det.

Man får sådan et dejligt lille dopamin-rush, når man går ind og ser, om der står flere penge end sidst.

June er en langsigtet investeringsløsning

Og det er vigtigt at have i baghovedet.

Hvis du vil se en +100% stigning ASAP, skal du over i en helt anden investeringsform, som er langt mere risikobetonet. Det kunne eksempelvis være investering i Bitcoin, som jeg også har investeret lidt i.

Og jo, det går da godt i øjeblikket, men sandheden er, at jeg ikke har nogen som helst idé om hvorfor. Det er det vilde vesten og ren gambling.

Og det vilde vesten er ikke et klogt landskab at lægge sine penge, hvis der skal være en fornuftig balance mellem risiko og afkast.

Hvordan investerer du dine penge?

Er du børshaj, der handler aktier dagligt?

That’s pretty cool. Så er June måske ikke den rigtige løsning.

Er du derimod helt grøn og helhjertet investeringsnybegynder med lidt penge på lommen, der ikke skal ende i et sort hul, er June ikke et tosset sted at starte.

Det fede ved June.dk er, at du kan investere så lidt som 100 kroner, hvilket gør det ganske risikofrit at springe ud i det.

Oven på mine egne 200 kroner kan jeg godt garantere, at der sættes flere penge ind med tiden.

Nu skal vi bare lige i gang.

På min investerings første dag, er der i øvrigt allerede sket noget.

😀

Det tager cirka 10 minutter at komme i gang med at investere. De 10 minutter starter her.

LÆS NU:

Verdens dyreste solbriller der til gengæld også er verdens fedeste

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Skriv et svar