10 gode grunde til at skifte til e-cigaretter

Der findes givetvis ikke et menneske i den vestlige civilisation, som ikke er bekendt med E-cigaretter. Den elektroniske cigaret er nemlig kommet for at blive og har efterhånden været tilstede i adskillige år.

Og med god grund. En E-cigaret har nemlig en lang række praktiske og sundhedmæssige fordele, som gør den traditionelle cigaret til skamme. Det er ganske enkelt på tide, at skifte de kræftfremkaldende kistesøm ud med en elektronisk cigaret.

Du sparer en masse penge

Hvor de traditionelle cigaretter er en dyr fornøjelse, sparer du et betragteligt beløb ved at skifte til E-cigaretter. Det er cirka 3-4 gange billigere. Ryger du altså en pakke Prince Heavy om dagen, svarer det til en besparelse på godt 13-14.000 kroner om året.

Du slipper for tusindvis af giftige kemikalier

En E-cigaret med nikotin har stortset ingen giftige kemikalier. Derimod har cigaretten, som vi kender den, over 5000 forskellige kemikalier, der er direkte giftige for kroppen.

Du slipper for aske og skod

Den praktiske fordel ved en E-cigaret er, at du slipper for den obligatoriske aske og de obligatoriske skod. Derudover kan du også se frem til et par fingerspidser, der ikke lugter forfærdeligt.

Renere tænder og frisk ånde

Ikke nok med at cigaretter forkorter dit liv betragteligt, så sørger de også for at give dig gule tænder og en frastødende ånde, mens du er i live. E-cigaretter, derimod, misfarver hverken din tænder eller lunger samtidig med, at du bevarer en frisk ånde. Men husk at børste tænder alligevel.

Du kan ryge mange flere steder

På grund af paranoide politikere og offentlige institutioner, er det desværre ikke tilladt at ryge alle steder med en E-cigaret. Dog er det stadig muligt at ryge langt flere steder end med en cigaret. Selv mange af fuldtidsrygere er stoppet med at ryge i deres hjem. Med E-cigaretter kan du pulse løs uden at vægge og lofte bliver gule.

Du udsætter ikke andre for passiv rygning

Passiv rygning er ikke ufarligt. Skån derfor menneskerne omkring dig med en elektronisk cigaret. Det bliver de glade for.

Der findes hundredvis af forskellige smage

Hvis ikke tusindvis. Jeg har selv røget e-cigaretter, hvorfor jeg er godt bekendt med det store udvalg. Du kan eksempelvis vælge jordbærsmag. Jeg har sågar også set E-cigaretter med marihuanasmag. Og så er det endda lovligt.

Det er bedre for miljøet

E-cigaretter er langt bedre for miljøet. Man skal nemlig ikke skodde en E-cigaret, hvorfor du altså ikke finder dem på alle gader og stræder, som du jo gør med cigaretterne.

Du kan vælge hvor nikotinstærk e-cigaretten skal være

Vælger du en E-cigaret med nikotin, kan du selv bestemme hvor stærk, den skal være. Som udgangspunkt kan du vælge mellem 10, 18 og 30 mg nikotin pr. ml.

Ingen risiko for at sætte ild til huset

Alene i USA sker der 1000 dødsfald om året som følge af cigaretter, der sætter ild til huset. Som regel skyldes det, at rygeren falder i søvn med cigaretten i hånden, hvor den falder til jorden. Og poof.

Efter min mening 10 ganske gode grunde til at skifte til E-cigaretten, men hvad siger du? Kan du bidrage med flere grunde? Eller måske gode grunde til ikke at skifte til en E-cigaret?

LÆS NU:

Sådan bryder du dine dårlige vaner