Please assign a menu to the primary menu location under menu

BilerLivsstil

Opel Karl er verdens største mini-bil

I øjeblikket udmærker Opel sig til UG med kryds og slange. Opel er nemlig blevet et bilmærke, der er synonymt med innovation, kreativitet og glimrende køreegenskaber. Forleden kunne du læse om den nye Opel Corsa, der markerer sig som en af markedets mest intelligente biler. I dag kan du læse om den nye Opel Karl, der markerer sig som det, jeg kalder verdens største mini-bil.

Opel Karl er nemlig en femdørs-bil på blot 3.6 meter, som er i stand til at transportere 5 fuldvoksne mennesker. Og så er der i øvrigt stadig plads til picnickurven og et par flasker rødvin.

Hele projektet omkring Opel Karl har fra starten handlet om at få så meget ud af så lidt plads som muligt, hvorfor Karl på mange måder er et ingeniørmæssigt mesterværk.

Jesper Rosetzsky Hermann er kendt som Danmarks mest velrenommerede bildesigner med et CV, der ikke er til at kimse af. Blandt andet er han manden bag Zenvo, som er den eneste rigtige danske bil gennem tidende, som i øvrigt ikke er nogen helt almindelige bil. Det er nemlig en superbil, der fangede selv Top Gear’s Jeremy Clarksons opmærksomhed. Derudover har han også været med til at udvikle designs for både BMW og Alfa Romeo. Med andre ord har Jesper altså forstand på tingene, når det drejer sig om bildesigns.

I følgende video gør Jesper sig klog på den nye Opel Karl, og giver samtidig en omfattende gennemgang af bilens design.

Som Jesper Rosetzsky Hermann påpeger i videoen er den nye Opel Karl en bil, hvor der er tænkt over de mindste detaljer.

Hvad kan den nye Opel Karl?

den nye opel karl

Som overskriften afslørede er Opel Karl verdens største mini-bil, da det altså er muligt at transportere fem vokse mennesker på komfortabel vis, men bilen har også andre kvaliteter og ikke mindst features. Iblandt disse features er den brede vifte af udstyr der medfølger og kan tilvælges. Det er altså ikke kun forbeholdt biler fra den dyre klasse at være spækket med lækkerier og udstyr, der gør naboen misundelig. Dog vil jeg lige starte med motoren, for hvad er det egentligt for en motor, der holder hjulene rullende?

Der findes tre forskellige modeller af Opel Karl, som hhv. hedder Essentia, Enjoy og Cosmo, hvor sidstnævnte er den eksklusive udgave, men alle tre deler samme motor. Under hjelmen gemmer der sig nemlig en forbavsende økonomisk motor, der kan transportere dig knap 100 kilometer på blot 4 liters brændstof. Det vil altså sige, at du kan køre fra Århus til København for godt 120 kr uden at medregne broafgiften. Efter min mening er brændstoføkonomien i øvrigt det eneste ved motoren, der har relevans, for vi kan jo hurtigt blive enige om, at man ikke køber en bil fra miniklassen med henblik på at accellere fra det ene gadehjørne til det andet så hurtig som muligt.

Opel-KARL-293748

Tager vi udgangspunkt i Opel Karl-topmodellen, nemlig Cosmo, er det ganske imponerende, hvad udstyret tæller. Omkring fødderne kan du eksempelvis glæde dig over 15″ letmetalfælge. Eller hvad med elektronisk klimakontrol, som må siges at komme til sin ret, nu hvor den danske sommer står på? Og når vinteren engang rammer de danske breddegrader, kan du med fordel benytte dig af både de opvarmelige sæder og rat. Ja, du læste korrekt. Der er varme i rattet, hvilket er en feature jeg endnu har til gode at opleve personligt. En af de allervigtigste features i tilfældet hvor fruen er føreren bag rattet, må siges at være vejbaneskiftealarmen, som træder i kraft, når bilen stille og roligt forlader den korrekte vejbane. På den lange bane har denne feature potentiale til at redde rigtigt mange søde blondiners liv.

Den nye Opel Karl er et interessant emne for personen, der er på udkig efter en bil i den lille klasse, som samtidig er i stand til at opfylde kravene, der normalt forlanges af en bil fra mellemklassen. Derudover er Opel Karl en bil, der sætter nye grænser for, hvad der kan lade sig gøre med vor tids teknologi. Bilen er et ingeniørmæssigt statement, som enhver Opel Karl-ejer vil anerkende i sekundet, personen forlader Opel-matriklen.

I forbindelse med lanceringen af den nye Opel Karl kan det næsten ikke komme som en overraskelse, at der også er en gulerod med i spillet. Det handler nemlig om, at én udvalgt vinder på niveau med Neo fra The Matrix, kan få lov at tøffe rundt i en ganske ny Opel Karl i 365 dage. Ganske gratis. Konkurrencen finder du lige her.

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response