Lir

TEST: Denon bluetooth hovedtelefoner – aldrig mere ledninger

bedste bluetooth hovedtelefoner

Den sidste måneds tid har jeg gået rundt med et par nye hovedtelefoner om ørene. Jeg har nemlig fået fingrene i de sidste nye Denon bluetooth hovedtelefoner. Hovedtelefonerne er døbt AH-GC20, hvilket jeg aldrig kan huske, hvorfor jeg bare kalder dem Denon bluetooth hovedtelefoner.

Der er flere aspekter ved disse hovedtelefoner, som gør dem til et af markedets mest interessante modeller. Det er nemlig Denon’s top of the line produkt inden for bluetooth hovedtelefoner, som blandt andet er sat i verden for at udkonkurrere konkurrenterne fra Bang & Olufsen og Beats by Dre.

Spørgsmålet er, om det så også er tilfældet. Personligt kan jeg ikke svare på det, da jeg ikke har testet konkurrenterne. Dog vil jeg forsøge at tegne et så klart billede som muligt, i forhold til hvad du kan forvente af disse bluetooth hovedtelefoner i forhold til både lyd, design og kvalitet.

Design og built quality

Design har for mit vedkommende altid været et af de vigtigste parametre, hvis ikke det vigtigste, hvad end det drejer sig om biler, sko, møbler eller, i dette tilfælde, elektronik. Jeg er bedøvende ligeglad med performance, hvis designet er elendigt. Jeg plejer altid at drage en parallel til kvinder, når vi taler design versus performance. En kvinde kan nemlig være skide talentfuld på den ene og anden måde (vær selv kreativ), men hvis hun ligner en prototype fra Microsoft, kan det hele være ligemeget.

Så hvad siger vi til designet?

Design

Denon har altid været overvejende fokuseret på performance, hvorfor det designmæssige i nogle henseender kæmper en hård kamp, hvis vi kigger over den brede linje af produkter. Dog er der kommet andre boller på suppen de seneste par år, hvor Denon-direktionen tilsyneladende er begyndt at anerkende vigtigheden heri. Det er deres on-ear hovedtelefoner, som jeg skrev en artikel om tidligere på året, et godt eksempel på. Ligeledes er deres sublime bluetooth speaker Envaya mere end godkendt, hvad angår design.

bedste bluetooth hovedtelefonerLige fra starten, har jeg været begejstret for Denon bluetooth hovedtelefonerne, hvor elegance, stilrenhed og eksklusivitet blot er nogle af de adjektiver, jeg finder rimeligt at benytte i forbindelse med designbeskrivelsen. Hovedtelefonerne er hverken generet af unødvendige detaljer eller skæve linjer, men fremstår både ubesværet og agile. Netop det ubesværede og agile udtryk er vigtige grundpiller, når det kommer til store hovedtelefoner, som er over-ear. Alternativet er nemlig, at hovedtelefonerne fremstår voluminøse og klodsede.

Built quality

Built quality er ligeså vigtigt, som den visuelle del af designet. Det findes ikke mange ting i livet, som kan skuffe mere end dårlig kvalitet. Heldigvis er sidstnævnte langt fra tilfældet med disse Denon bluetooth hovedtelefoner. Hovedtelefonerne er en fornem kombination af robusthed og lækre materialer, hvor kvalitetslæder og aluminium er de primære komponenter.

Det føles lækkert at have dem i hånden og det føles lækkert at have dem på hovedet. Læderet omkring ørene er enormt blødt. Det føles næsten som om, man har en dejlig blød hue af kashmir på. Det betyder til gengæld også, at det kan blive varmt at have dem på, hvis det i forvejen er lunt, der hvor du befinder dig. Det bringer os i øvrigt til det ergonomiske aspekt af hovedtelefonerne.

Ergonomien

Som jeg nævnte længere oppe, er bluetooth hovedtelefonerne agile at se på, men det er ikke kun visuelt, det gør sig gældende. Denon har nemlig anerkendt vigtigheden i, at hovedtelefonerne også er praktiske, hvor det er muligt at pakke dem sammen, således de kan opbevares og transporteres så ubesværet som muligt.
bedste bluetooth hovedtelefoner

Som illustreret på billedet er hovedtelefonerne ‘lagt ned’, hvilket gør det muligt for mig at opbevare dem i min skuldertaskes yderlomme, når jeg ikke har dem om hovedet. Det at hovedtelefonerne kan pakkes sammen og bøfferne kan drejes, har ligeledes den fordel, at de er behagelige at have om halsen. Mange af de store over-ear hovedtelefoner er rigide, hvilket gør det ubehageligt at have dem hængende om halsen.

Når hovedtelefonerne er i brug, føles det ganske behageligt. Ørene er indkapslet behageligt, og muligheden for at justere størrelsen på hovedtelefonerne gør det nemt at finde det niveau, der passer til en.

Bluetooth, noise-cancellation og imponerende lyd

Hovedtelefoner med god lyd er ikke nogen verdensnyhed længere. Det er sådan set old news. Det er til gengæld ikke tilfældet, når det kommer til trådløs lyd. Bluetooth lyd er først blevet rigtigt populært de seneste par år, hvilket selvfølgelig også gjorde, at jeg var ekstra spændt på endeligt at modtage et par, efter sigende, kvalitetsprægede og trådløse Denon hovedtelefoner.

Er der noget, jeg hader, så er det nemlig ledninger.

At parre hovedtelefonerne med både iPhone og Macbook er hurtigt og nemt. Før du ved det, befinder du dig i en helt anden verden overtaget af trådløs audio.

Og det er faktisk en lidt spøjs omvæltning.

De sidste 5-6 år hvor min smartphone og høretelefoner har været fast del af mit daglige outfit, har jeg vænnet mig godt og grundigt til, at lyd og apparat er forbundet med ledning.

Øget frihed

Det er ikke tilfældet længere. Og sikken befrielse. Det lyder enormt forkælet, men det at ledningen er cuttet, giver en følelse af øget frihed.

Jeg kan have min iPhone til opladning, mens jeg går rundt og rydder op, laver mad eller sidder i sengen og læser. Sidder jeg og arbejder ved min Macbook, kan jeg uden problemer rejse mig og strække benene, gå på toilettet mv. uden at skulle afbryde musikken.

En af de største glæder ved bluetooth hovedtelefonerne finder sted, når der skal kastes med håndvægte. Det er helt urimeligt dejligt ikke at skulle have sin iPhone rundt om armen med den depressionsfremkaldende ledning til at hænge og dingle, stramme og hvad den ellers fører med sig af gener. Træningen føles mere naturlig og man er meget mere in the zone.

Det eneste tidspunkt hvor man lige skal justere hovedtelefonerne, er når man skal lave bænkpres og lignende øvelser på ryggen. Det er dog ikke noget problem overhovedet.

bedste bluetooth hovedtelefoner
Via Denon bluetooth hovedtelefonerne kan du skifte og sætte musik på pause, skrue op og ned samt foretage og modtage opkald takket være den integrerede mikrofon.

Bluetooth funktionen kræver naturligvis batteri, hvorfor der selvsagt gemmer sig et i selve hovedtelefonerne. Det store spørgsmål er så, hvor mange timer man kan fornøje sig uden ledninger. Selv siger Denon, at en fuld opladning rækker til godt 20 timer. Personligt har jeg svært ved hverken af be- eller afkræfte dette, da jeg ikke har timet mit forbrug. Efter en måned med hovedtelefonerne om ørene kan jeg dog afsløre, at man på ingen måde efterlades med et ringe indtryk af batteriets levetid.

Altså burde et par fuldt opladede Denon hovedtelefoner være i stand til at forsyne dig med nok batteri til den lange transatlantiske flyrejse. Skulle det ske, at batteriet pludselig giver op, er det ikke værre end at finde jack-stikket frem (følger med) og så ellers høre musik the old fashioned way.

Lyden – kan de spille noget med Slayer?

Også i den grad.

En af de helt store udfordringer ved bluetooth lyd er at sikre, at den er både fyldig og klar både i de høje og lave toner. Bluetooth lyd kan nemlig ikke levere helt samme kvalitet, som en ledning er i stand til. Jeg kan dog forsikre om, at der skal alvorligt lydfølsomme øre til for at identificere eventuelle forskelle.

Lyden i AH-CG 20 er nemlig forbavsende lækker. Hovedtelefonerne er i stand til at mestre høje, lave og midt-i-mellem toner til et godt gammeldags 13-tal. Til hverdag plejer jeg at bruge mine Bang & Olufsen H3 in-ears, men efter at have fået fingrene i Denon bluetooth hovedtelefonerne, har de i overvejende grad erstattet dem. Ikke kun på grund af det praktiske aspekt ift. bluetooth funktionen, men også den rige og kødfulde lyd, der giver musikken en helt anden klang.

Batteridrevet noise-cancellation

Denon bluetooth hovedtelefonerne er udstyret med det, der hedder batteridrevet noise-cancellation. Du er garanteret allerede bekendt med begrebet noise-cancellation, men det er en anelse anderledes her.

bedste bluetooth hovedtelefoner
Du kan selv vælge, om du vil bruge batteri på noise-cancellation (NC), men der er en verden til forskel rent lydmæssigt.

Hvor noise-cancellation i forbindelse med eksempelvis in-ears handler om at eliminere udefrakommende støj ved at forsegle øret så godt som muligt, træder den batteridrevne noise-cancellation i kræft blot ved at tænde på knappen.

Og sikken forskel der er.

Har man bluetooth hovedtelefonerne om ørene uden at spille musik, får man hurtigt et indtryk af, hvilken positiv effekt den batteridrevne noise-cancellation har. Effekten kan bedst sammenlignes med forskellen i støjniveauet ved et åbent vindue og et lukket vindue ud til en trafikkeret vej. Når musikken spiller, er forskellen ligeledes nem at høre. Af den grund har jeg altid tændt for noise-cancellation, selvom det tærer lidt på batteriet.

bedste bluetooth hovedtelefoner
Endnu et skud af Denon bluetooth hovedtelefonerne. Det stilrene design har ikke nogen store udfordringer ved at matche en iPhone. Dog er min forhenværende iPhone 6 i space grey et noget bedre match end min russertelefon, som jeg kalder den.

Er der noget negativt at tilføje?

Jeg plejer altid at være god for et par negative kommentarer, men i forhold til Denon’s bluetooth hovedtelefoner, har jeg virkeligt haft svært ved at finde nogen.

Det eneste problem jeg kan komme i tanke om, er, at man manuelt skal huske at slukke for noise-cancellation funktionen, når man ikke bruger hovedtelefonerne. Husker man ikke at slukke, kører batteriet ufortrødent videre. Det er dog ikke værre, end at man blot lige skal minde sig selv om det. Efter en måned er jeg begyndt at huske på det. 
bedste bluetooth hovedtelefoner

Konklusion

Denon AH-GC20 er et par fremragende bluetooth hovedtelefoner, som fortjener en allround topkarakter. Lynhurtigt bliver hovedtelefonerne din bedste lydmakker, hvad end det er på vej til arbejde, den lange flyrejse eller chillaxation hjemme ved dig selv. Prisen på hovedtelefonerne ligger omkring de 2500 kroner, hvilket er markant lavere end eksempelvis topmodellen fra Bang & Olufsen.

Kort sagt er jeg forelsket og har samtidig virkeligt fået øjnene op for trådløs lyd til mobile apparater. Nu hersker der i hvert fald ikke tvivl om, at jeg skal have anskaffet mig et par trådløse in-ears til de ugentlige løbeture.

Hvad er dine erfaringer med bluetooth lyd? Har du selv et par trådløse hovedtelefoner? Deltag gerne i kommentarsporet.

LÆS NU:

Denon Envaya – markedets bedste bluetooth højtaler?

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

17 kommentarer

 1. Hvordan oplevede i forbindelsen, da i havde mobilen i lommen? Ofte går vores krops væske ind og forstyrrer den trådløse forbindelse.

  1. Har ikke lige hørt at kropsvæsker skulle forstyre signalet. Det har heller ikke været min oplevelse. Det fungerer perfekt og lige så godt som bluetooth højtalere. Jeg kan gå rundt i lejligheden med musik i ørene, selvom telefonen ligger på badeværelset. 🙂

 2. Overvejer selv Denon fremfor Bose CQ25. Jeg er dog lidt ubekvemt ved tanken om bluetooth – Dræner det ikke din Iphone for batteri alt for hurtigt? Jeg frygter at skulle tænke for meget over mine batterilevetider når Bluetooth er involveret 🙂
  Derudover var jeg også lidt træt af, at den medfølgende ledning ikke kom med remote så man kunne styre sine tracks fra den, såfremt man var nødt til at bruge dem uden Bluetooth.

  Har købt Bose CQ25 med muligheden for at returnere dem indenfor 14 dage såfremt jeg ikke var tilfreds. Det giver mig mulighed for at teste dem, og mens lyden er god er jeg sikker på de ikke er på AH-CG20s niveau. Men Boses Noise Cancellation er fremragende – mærkede dog ikke den store forskel da jeg kort prøvede Denon i butikken.

  Skal ellers lige love for der er smæk for skillingen på lydfronten hos Denon.

  1. Hej Simon,

   Det troede jeg også i starten, at bluetooth ville gøre, men faktisk er det ikke tilfældet. Bluetooth kræver næsten ikke batteri, da det er “offline dataoverførsel”. Generelt er batteriet i min iPhone 6S mega elendigt, men det forværres på ingen måde af at have bluetooth slået til.

   Når du har bluetooth hovedtelefoner, kommer du ikke til at bruge ledningen. Det har jeg ikke gjort et eneste sekund. I stedet skal man bare sørge for at oplade sine hovedtelefoner, så de ikke går døde på et træls tidspunkt. Det har jeg i øvrigt ikke oplevet rigtigt andet end når jeg har siddet ved min stationære arbejdsstation.

   Jeg har ikke prøvet Bose CQ25, men du kan være helt sikker på ikke at fortryde Denon AH-CG20 :-). Jeg overvejer at købe et par til fruen.

   Vh. Joen

   // Stayclassy.dk

 3. Tak for hurtigt svar 🙂 godt at høre oplevelsen mht Bluetooth er så gode. Er virkelig twistet mht køb af denon eller bose. Som sagt levere denon bare ekstrem god lyd. Også klart bedre end bose. Mens bose dog tilbyder bedre noise cancalation. (Dog oplevede jeg Denons noise cancalation som ganske tilfredstillende). Og Bose levere et stilrent produkt som passer godt til mine rejsevaner. (De er dog ikke trådløse)

  Har et spørgsmål mere, kun hvis du har tid..

  Hvor meget leakes lyden fra Denon ? Har læst et review der fortæller at de lukker ekstrem megen lyd ud til omverdenen. Særligt når man har skruet helt op. Jeg sidder ofte i et tog og er meget bevidst om ikke at forstyrre andre med min musik, så derfor finder jeg det interessant 🙂

Leave a Response